Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Popularni slovenski mladinski pisatelji ivanškim otrokom: Praznujmo Noč knjige

Noč knjige je prostovoljen samoorganiziran vsenaroden in mednaroden projekt, ki v Sloveniji, zamejstvu in širom sveta letos odvija sedmo leto zapored. Z Nočjo knjige obeležujemo 23. april, svetovni dan knjige. Njeno prvobitno poslanstvo je preko najrazličnejših kulturnih dogodkov promovirati branje in knjigo v vseh plasteh družbe.

Noč knjige v naši občini praznujemo predvsem v šolah in knjižnicah. V ta namen so v Knjižnici Ivančna Gorica za šolske knjižničarje, mentorje in za vse vas, ki praznujete doma, pripravili kratke bralne spodbude znanih pisateljev za mlade (in starejše), s katerimi so se povezali v času karantene. Pisateljice in pisatelje so prosili za minutko javljanja.

Kako navdihujoče, prisrčno in domiselno so se odzvali, čestitali za praznik ali dali knjižne nasvete za dolge bralne noči, pa si lahko pogledate v spodnjih videoposnetkih.


Žiga X Gombač

pozdravi ivanško občino in opozori na svojo knjigo o stiški kneginji.


Janja Vidmar

predstavi zbirko grozljivih knjig za tiste ki pogrešajo adrenalin ter pove še nekaj modrih iz Cone Korone.


Goran Gluvić

nas spomni na svoje nogometne zgodbe za mladino. V knjigah še živijo, dekleta in fantje brcajo žogo.


Eva Škofič Maurer

, pisateljica in klovnesa (Rdeči noski), se poigra z besedami in nam razloži, kako se raz-gledaš in namesto tega bereš.


Aksinja Kermauner

predstavi, koliko knjig je ustvarila poleg Žige Špageta. Veliko jih je za slepe in gluhe, ki berejo drugače, tudi knjige so drugačne.


LJUBEZEN V ČASU KORONE: VABIJO VAS NA POGOVOR O KNJIGI

V torek, 28. aprila, se v dopoldanskem času, ob 10. uri, spletno dobijo z avtorico knjige z naslovom Popolna ljubezen, Lidijo Bašič - Jančar. Pogovor bo voden, vi pa si boste vse skupaj lahko ogledali preko videoklica, le poslušali ter na koncu kaj vprašali. Več o dogodku tukaj. Prijavite se.

IZPOSOJAJO ŠTUDIJSKE KNJIGE
Knjižničarji nestrpno čakajo novih uredb, da se zopet srečajo z bralci. Ves vmesni čas na delovnem mestu v skladu z napotki NIJZ dežurajo, gradivo opremljajo z nalepkami za avtomatizirano izposojo, posredujejo informacije iz knjig, izvajajo napovedane dogodke, le da sedaj preko spleta, obveščajo učitelje/mentorje preko bralnih novic. O možnosti spletnega vpisa in izposoje elektronskih knjig, pa so že obveščali. Po pošti pošiljajo knjige za študij.

Več o tem je v obvestilu tukaj.

Spletna izposoja

Spletni sejem

Oglejte si tudi