Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Poklonili smo se žrtvam prometnih nesreč

Tretjo nedeljo v novembru je svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Pod sloganom Spominjajmo se, pomagajmo, ukrepajmo je letos poudarek na odgovornem ravnanju ter spoštovanju vseh udeležencev v prometu.

Zavod Varna pot pod okriljem Organizacije Združenih narodov OZN, Svetovne Zdravstvene organizacije WHO in Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč FEVR že od leta 2007 obeležuje in organizira aktivnosti ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč. Na ta dan se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci. Slovenske ceste so od leta 1991 do 2022 zahtevale 7.822 življenj, približno 315.315 ljudi pa se je v prometnih nesrečah hudo telesno poškodovalo.

Spominu na žrtve prometnih nesreč se že vrsto let pridružujemo tudi v Občini Ivančna Gorica. Simbolični prižig sveč v krožišču v Ivančni Gorici je potekal na predvečer spomina na žrtve prometnih nesreč v soboto, 19. novembra 2022, v organizaciji Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica. Prižigu so se poleg članov ZŠAM pridružili tudi
župan Dušan Strnad, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Ivančna Gorica Marjan Balant, predstavnik Društva ljubiteljev starodobnih vozil Škofljica, člani Gold Wing kluba Dolenjska in nekateri občani.

Oglejte si tudi