Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
1°C
-5°C
JUTRI
2°C
-2°C
Deli
328

Podružnična šola v Ambrusu potrebuje bolj temeljito sanacijo

V minulem tednu si je župan Dušan Strnad skupaj z izvajalci del ogledal energetsko obnovo podružnične šole v Ambrusu. V času obnove se je pokazala marsikatera težava, saj je stanje šole slabše, kot je bilo za pričakovati. Največje težave so se pojavile pri propadajočih se lesenih stropnikih. Dela se bodo nadaljevala že v kratkem, ko bodo pristojni strokovnjaki predlagali primerno rešitev za nadaljevanje investicije.
Ambruški šolarji v času gradnje obiskujejo šolo v Zagradcu.

Tako kot še nekatere druge podružnične šole, tudi zgradba v Ambrusu dobiva novo podobo v okviru energetske sanacije. Očitno pa to ne bo dovolj, saj so dodatni pregledi pokazali, da je potrebno sanirati tudi konstrukcijo. Že v času pregleda objekta je postalo jasno, da bo zaradi pogrezanja potrebna sanacija temelja na enem izmed vogalov, težave s stropom pa so nakazovale tudi potrebo po dodatnem pregledu. Zato se je na več mestih strop odprl, kjer se je ugotovilo slabo stanje stropnikov. Trenutno je v izdelavi poročilo izvedenca, ki bo vseboval pravilen način reševanja. To pa je tudi nujno potrebno, saj je varnost otrok na prvem mestu. Na primeren način bo potrebno pristopiti tudi k reševanju vlažne izolacije, varnostni inženir pa je opozoril tudi na neurejenost gradbišča, ki je bila že pretežno odpravljena.
V okviru energetske sanacije bo zamenjan tudi vir ogrevanja. Zdajšnjo peč na kurilno olje bo zamenjala toplotna črpalka. Izvajalec del je v sklopu energetske prenove že saniralo celotno ostrejše šole. Ob zaključku del bodo, poleg prihrankov toplotne in električne energije, pogoji dela in bivanja na šoli bistveno boljši.

V nadaljevanju je sledil še ogled že zaključene energetske sanacije na Podružnični šoli Muljava.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!