Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
27°C
8°C
Oceni objavo

Podelitev jubilejnih zahval ob 30. Pohodu po Jurčičevi poti

Na predvečer Jurčičevega pohoda je bilo slovesno tudi v Hiši kranjske čebele v Višnji Gori, kjer se je župan Dušan Strnad na priložnostni prireditvi s spominskimi priznanji zahvalil zaslužnim posameznikom in organizacijam ob jubilejnem 30. Pohodu po Jurčičevi poti.

V nagovoru je povedal, da se pot kot pot v vseh teh tridesetih letih ni veliko spremenila, se pa je okolica in ponudba ob njej. Nadgradnja Jurčičeve poti z bogato turistično ponudbo pohodnika spremlja vse od Višnje Gore, krajev ob poti do Jurčičeve domačije na Muljavi. Vse to se, po besedah župana, še kako dobro prikaže v ta namen narejenem spominskem filmu s pogledom na vse dosedanje pohode po Jurčičevi poti. Ogledate si ga lahko na spodnji povezavi.

Zbrane je na slavnostni prireditvi nagovoril tudi eden največjih promotorjev Jurčičeve poti Pavel Groznik. Prisotnim je orisal prve začetke pohoda iz leta 1994, na katere ima še vedno lepe spomine in podelil številne zanimive anekdote iz Jurčičevih pohodov. Nad skrbništvo poti je uvodna leta skrbelo Planinsko društvo Viharnik, zatem pa je to prevzelo današnje PD Polž Višnja Gora. V imenu društva je zbrane nagovoril predsednik PD Polž Aleš Erjavec in povedal, da je do danes Jurčičevo pot na dan organiziranega pohoda prehodilo okrog 200.000 pohodnikov. Ta številka pove za kako pomembno prireditev gre v čast našemu pisatelju Jurčiču.

Kot že rečeno se je v nadaljevanju župan Dušan Strnad zahvalil začetnikom pohoda in podelil spominske zahvale članom organizacijskega odbora. Plaketo – sliko Jurčičevega pohoda v akvarel izvedbi umetnice Neže Erjavec (Nessa Art) so iz rok župana prejeli: Ruža Tekavec, Pavel Groznik, PD Polž Višnja Gora, ZKT Prijetno domače Ivančna Gorica, Občinska turistična zveza Ivančna Gorica, Meddruštven odbor Planinskih društev Ljubljane, KS Višnja Gora, KS Muljava, KD Josip Jurčič Muljava, TD Muljava, TD Višnja Gora, TD Polževo, PGD Višnja Gora, PGD Kriška vas, PGD Muljava, Knjižnica Ivančna Gorica, Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, Društvo prijateljev konj Višnja Gora, Društvo podeželskih žena Ivanjščice in ZŠAM Ivančna Gorica. Priznanje Planinski zvezi Slovenije je bilo podeljeno na dan pohoda in sicer jo je prevzel predsednik Jože Rovan.  

Oglejte si tudi