Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Pevci in literati Kulturnega društva Krka obeležili 20-obletnico delovanja

»Vem za dolino, ki je lepša od drugih dolin«, se je glasilo geslo nedeljskega koncerta ob 20-letnici delovanja zborovskega petja Mešanega in Otroškega pevskega zbora ter Literarne sekcije, ki delujejo v okviru Kulturnega društva Krka. Narava je v teh dneh pokazala svojo moč in organizatorje prisilila iz podzemnega kraljestva Krške jame, praznik glasbe in igre prestaviti v zavetje cerkve sv. Kozme in Damijana.

Nabito polno, nekdanjo romarsko, krško cerkev so napolnili glasovi kar šestih pevskih zborov. Poleg domačega Mešanega in Otroškega pevskega zbora, so v goste povabili še sosednji Mešani pevski zbor Zagradec, Moški pevski zbor Samorastnik iz KD Samorastnik Žalna, Mešani mladinski pevski zbor KD Sv. Mihaela Grosuplje in novoustanovljeni Moški pevski zbor Prijetno domače, katerega član je tudi podžupan Tomaž Smole. Večer so popestrili še recitatorji, za minute smeha in dobre volje pa sta s hudomušnimi vložki poskrbela Damjan Zajc in Jurij Piškur.

Na prireditvi je zbrane nagovorila tudi predsednica Zveze kulturnih društev Ivančna Gorica, Maja Lampret, ki pogosto pravi, da so krški kulturniki svetel zgled marsikateremu društvu. »Ne samo, da imate odlične pevske zbore, literarno sekcijo in gledališče, imate tisto nekaj več. Imate prijateljstvo, spoštovanje, medsebojno sodelovanje, kreativnost in tisto, kar šteje največ – odprtost za nove ideje in nove ljudi«, je še dejala predsednica ZKD Ivančna Gorica. Ob tej priložnosti je Zveza kulturnih društev, skupaj z Javnim skladom za kulturne dejavnosti OI Ivančna Gorica, podelila jubilejna priznanja nekaterem najbolj zaslužnim posameznikom, ki so pustili izjemen pečat. Plaketo ob 20-letnici sekcij KD Krka za uspešno, predano, ustvarjalno in srčno delo v društvu so prejeli Mojca Zajc, Tina Strah, Rok Godec, Suzana Kocmur, Anita Perpar, Lucija Slana in Danijela Slana. Kulturnemu društvu Krka pa so podelili izobraževalno delavnico po lastni meri za vzpodbudo in motivacijo za nadaljnje delo.

Bogat repertoar ljudskih in zimzelenih uspešnic se je zaključil z ubranim petjem združenih pevskih zborov. Neformalno druženje pa se je nadaljevalo pod kozolcem na Čukovini.

Fotogalerija >>

Oglejte si tudi