Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Odprtje novega trgovskega kompleksa podjetja Pikl v Ivančni Gorici

V sredo, 17. marca 2021, je potekalo odprtje novega kompleksa podjetja Pikl, ki je vrata odprl v nekdanjih prostorih Šipce, na Ulici Juša Kozaka v Ivančni Gorici. Na novi lokaciji si lahko kupec poleg nakupa v bogato založeni trgovini in mesnici, opere avtomobil v samopostrežni avtopralnici, kupi rezervne dele pri podjetju Potokar in si pred odhodom domov privošči še kavico v okrepčevalnici. Otvoritve ob upoštevanju preventivnih ukrepov sta se udeležila župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole.

Podjetje Pikl je v Ivančni Gorici prisotno že vse od leta 1997, ko so na Sokolski ulici odprli mesnico in trgovino. Po 23 letih delovanja se je podjetje odločilo za razširitev dejavnosti in svojim strankam ponudilo dodatno ponudbo. Po besedah direktorice podjetja PIKL d.o.o. Tanje Blatnik so novo lokacijo našli na drugi strani Ivančne Gorice v nekdanjih prostorih Šipce. Skupaj s trgovino in mesnico, barom in avtopralnico pa bo v novem trgovskem kompleksu zaposlenih 15 ljudi.

Za potrošnike so pripravili večji in bogatejši asortiman trgovskega blaga, razširili so predelavo mesa in vsem poznanih Piklovih mesnih izdelkov. Blatnikova je kot novost izpostavila še jedi iz toplopeke, ki jih bo kupec lahko pojedel v bližnjem prenovljenem baru, jih odnesel domov ali na delovno mesto. V podjetju že vrsto let ostaja tudi vodilo »lokalno je najboljše«. Zato v trgovini lahko izbirate med kakovostnimi domačimi pridelki lokalnih kmetij, na voljo je tudi kruh in pekovski izdelki lokalnih pekarn.

V znak pripadnosti skupnosti je podjetje ob vhodu v trgovino namestilo defibrilator, ki bo javno dostopen vsem ob morebitnem reševanju življenja. Poleg tega pa so ob otvoritvi predali še donacijo Prostovoljnemu gasilskemu društvu Ivančna Gorica v višini 1.000,00 evrov. V imenu gasilcev je bon prevzel predsednik Pavel Finc, ki se je zahvalil podjetju za lepo gesto, uporabili pa ga bodo za delovanje društva.

Poseben dan ob otvoritvi novega sodobnega centra je bil tudi za župana Dušana Strnada. Povedal je, da je minilo že leto dni od njegovega zadnjega javnega nastopa, ki ga je imel na Jurčičevem pohodu. »Močno upam, da je današnji dan znanilec tega, da se nam življenje počasi vrača na stare tirnice in ponovno začnemo z normalnim življenjem. Tu pred vsemi lahko zagotovim, da je podjetje Pikl s kvalitetnimi izdelki in prijaznostjo osebja že vrsto let prisotno v Ivančni Gorici in so nepogrešljivi del kraja.« Ob zaključku je župan Strnad čestital kolektivu družine Blatnik in jim zaželel čim več poslovnega uspeha na novi lokaciji.

Fotogalerija >>

Oglejte si tudi