Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Odkritje spominske plošče na enem najlepših gasilskih domov v Sloveniji

V petek, 20. aprila 2018, so gasilci Vrha pri Višnji Gori z odkritjem spominske plošče obeležili spomin na vložen trud pri gradnji novega gasilskega doma, katerega so slavnostno otvorili leta 2009. Gasilski dom, ki so ga zgradili v zgolj petih letih, je ponos vseh krajanov, dokaz temu pa krasi podeljeno priznanje Turistične zveze Slovenije v letu 2011 za najlepše urejen gasilski dom v Sloveniji.

Začetki prostovoljnega gasilstva na Vrhu pri Višnji Gori segajo v leto 1948, društvo pa bo v letošnjem letu, 9. junija, praznovalo 70 letnico obstoja. Po besedah častnega predsednika PGD Vrh Marjana Grosa je spominska plošča predvsem spomin na ves vložen trud pri gradnji gasilskega doma in opomin, tako nam kot tistim, ki bodo na leskovški planoti skrbeli za obstoj gasilstva za nami. Grosa je na letošnjem občnem zboru društva po 35-letih predsedovanja zamenjal mladi David Čož, s katerim sta tudi odkrila spominsko ploščo.

Na slovesnosti sta zbrane nagovorila tudi častni predsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica Lojze Ljubič in župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. Slednji se je v nagovoru prisotnim gasilcem in krajanom Vrha pri Višnji Gori zahvalil za vso požrtvovalno delo, ki so ga opravili pri gradnji gasilskega doma. »S to zagnanostjo nadaljujte še naprej, saj je pred vami zagotovo lepa prihodnost,« je s spodbudnimi besedami zaključil ivanški župan Strnad.

Na slovesnosti so podelili tudi tri priznanja zahvale. Prejeli so jih nekdanji in zdajšnji član PGD Radohova vas Tone Jevnikar, dolgoletni poveljnik društva Marko Jevnikar ter Tone Žibert za pomoč pri težkih gradbenih delih.

Kulturni program so popestrili Višnjanski fantje in harmonikaš Primož Kastelic.

Oglejte si tudi