Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Od A do B – Nizozemci tudi skozi destinacijo Prijetno domače

Potopisna oddaja nizozemske nacionalne televizije se je minulo jesen ustavila tudi na naši priljubljeni izletniški točki Gradišče. Ekipo, ki pripravlja oddajo je poleg čudovitega naravnega okolja pritegnila zlasti dejavnost kiparjev z motorno žago, ki imajo na Gradišču svoj sedež.

Minulo jesen se je v občini Ivančna Gorica mudila nizozemska televizijska ekipa tamkajšnje nacionalne televizije NPO, ki ustvarja zanimivo potopisno oddajo v stilu resničnostnega šova – »Od A do B« (niz. Van A naar B). V oddaji, ki je bila deloma posneta tudi na naših tleh, sta se tv voditelja Katja Schuurman in Daan Nieber s taksi voziloma odpravila na skorajda epsko popotovanje od Aten v Grčiji, do Bologne v Italiji. Spotoma sta obiskala tudi Albanijo, Bosno in Hercegovino, Hrvaško in seveda Slovenijo. Cilj oddaje je, da voditelja s taksiji mimogrede prepeljeta čim več ljudi, ki so zanimivi bodisi zaradi nenavadnih hobijev, bogatih življenjskih izkušenj ali pa gledalcem razkrijejo kakšno zanimivo podrobnost iz krajev, kjer se oddaja trenutno odvija.

V naše kraje je televizijsko ekipo pritegnila posebna zvrst kiparske umetnosti – kiparjenje z motorno žago. Voditeljica Katja je v Ivančni Gorici ponudila taksi prevoz nadvse zanimivemu potniku Vladu Cenclu, ki se že vrsto let ukvarja s kiparjenjem z motorno žago, na njegovo pobudo pa je bilo pred petimi leti v naši občini ustanovljeno tudi Društvo kiparjev z motorno žago. Vlado je svoje spretnosti skupaj z ekipo kiparjev z veseljem predstavil Katji in nizozemskim gledalcem. Taksi »Katja« je zato odpeljal iz središča Ivančne Gorice na Gradišče, kjer je vse skupaj zabeležila televizijska kamera.

Posnetek si lahko pogledate na spodnji povezavi in sicer v dveh delih: od 31:29 min - 34:35 min in od 37:23 min - 39:45 min.

https://www.npo.nl/van-a-naar-b/13-12-2017/KN_1694122

Oglejte si tudi