Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Občina Ivančna Gorica s finančno pomočjo v podporo kmetijstvu

Občina Ivančna Gorica je v mesecu marcu objavila javni razpis za sofinanciranje kmetijstva in razvoj podeželja v Občini Ivančna Gorica za leto 2021 iz sredstev proračuna Občine Ivančna Gorica. Sredstva se dodelijo kot pomoč kmetijskemu sektorju.

Prav v teh dneh je župan Dušan Strnad podpisal pogodbe o dodelitvi sredstev iz proračuna Občine Ivančna Gorica za sofinanciranje kmetijstva in razvoj podeželja v Občini Ivančna Gorica za leto 2021. Komisija, ki je bila imenovana na podlagi sklepa župana, je ocenila prispele vloge in sredstva dodelila 71 vlagateljem oziroma kmetijam, ki so uspešno kandidirale in izpolnjevale vse zahtevane pogoje javnega razpisa, v skupni višini 104.720,86 evrov.

Iz Ukrepa 1 so bila na postavki »Posodabljanje kmetijskih gospodarstev« sredstva dodeljena 44 vlagateljem v skupni višini 49.399,02 EUR.

Na postavki »Sofinanciranje pašnikov« je kandidiralo na sredstva 8 kmetijskih gospodarstev, od katerih je 5 kmetij v aktivnostih novogradnje pašnikov, 3 kmetije pa so kandidirale za obnovo pašnikov po šestih letih. Sredstva občinskega proračuna bodo dodeljena v skupni višini 7.499,79 EUR.

Za sofinanciranje ureditve kmetijskih zemljišč – male agromelioracije je kandidiralo 6 kmetij, ki bodo prejela sredstva v skupni višini 13.823,45 EUR. Za urejanje poljskih poti in dostopov do njiv in travnikov se v letošnjem letu ni prijavila nobena kmetija.

Iz Ukrepa 6 se je na Pomoč za naložbe v predelavo in trženje kmetijskih in živilskih proizvodov ter naložbe v nekmetijsko dejavnost na kmetiji – »de minimis« prijavilo 10 kmetij, ki so jim bila dodeljena sredstva v skupni višini 17.999,21 EUR.

Na Ukrep 9 – Podpora delovanju društev s področja kmetijstva in razvoja podeželja se je prijavilo 7 društev, ki delujejo na področju kmetijstva in 2 čebelarki društvi, ki so jim bila odobrena sredstva v skupni višini 15.999,39 EUR.

Oglejte si tudi