Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Občina Ivančna Gorica prejemnica naziva »Prostovoljstvu prijazna občina«

Med 17. in 23. majem 2021, v organizaciji Slovenske filantropije – Združenju za promocijo prostovoljstva, poteka že 22. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je PRAZNOVANJE prostovoljstva in prostovoljskih organizacij ter ZAHVALA prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.

Na t. i. Slovesni dan prostovoljstva (18. maja) so razglasili tudi letošnje prejemnike različnih prostovoljskih nazivov. V kategoriji Prostovoljstvu prijazna občina je naziv prejela tudi Občina Ivančna Gorica. Naziv Prostovoljstvu prijazna občina je ponovno potrdilo 25 slovenskih občin, prvič pa je naziv pridobilo 11 občin. Poleg Ivančne Gorice so naziv pridobile še naslednje občine: Črnomelj, Domžale, Hrastnik, Markovci, Slovenj Gradec, Mežica, Miren-Kostanjevica, Mislinja in Ribnica.

Slovenska filantropija je ob podelitvi naziva Občini Ivančna Gorica zapisala: »Občina Ivančna Gorica pridobi naziv Prostovoljstvu prijazna občina 2021 za spodbujanje prostovoljstva tako skozi način financiranja kot z organizacijo večjih prostovoljskih akcij, zagotavljanje infrastrukturnih pogojev, promociji prostovoljskih akcij, odziv na epidemijo in zahvale prostovoljcem za njihovo požrtvovalnost in prostovoljsko delo.«

Naj omenimo, da v občini Ivančna Gorica deluje preko 100 nevladnih organizacij oziroma prostovoljskih organizacij, ki delujejo s prostovoljci in obenem aktivno spodbujajo prostovoljstvo. Župan Dušan Strnad uspeh prostovoljstva občine Ivančna Gorica vidi tudi v tem, ker je blizu polovice občank in občanov vključenih v prostovoljna društva, s pomočjo katerih je družabno življenje bogato in ponuja številne priložnosti za preživljanje prostega časa, medsebojne pomoč in solidarnosti.

Ob prejetem nazivu Prostovoljstvu prijazne občine se župan Dušan Strnad zahvaljuje vsem prostovoljcem in prostovoljskim organizacijam v naši občini ter dodaja, da je to priznanje predvsem priznanje njim.



Teden prostovoljstva se nadaljuje že na Veseli dan prostovoljstva, 20. maja 2021. Ta dan boste lahko prejeli časopis Skozinskoz filantrop, ki ga bodo po 10. uri v centru Ivančne Gorice delili naši prostovoljci. V njem boste lahko prebrali prostovoljske zgodbe, spoznali izkušnje prostovoljcev in prostovoljk, različna področja prostovoljstva ter prostovoljske organizacije.

Oglejte si tudi