Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
11°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Občina Ivančna Gorica na največjem čebelarskem sejmu v Celju

»Pomlad je za čebele ključnega pomena in čebele so ključnega pomena za človeka. Zato čebelam in čebelarjem pripada sejem Api Slovenija«, je bilo sporočilo letošnjega največjega čebelarskega sejma v Celju. Na 42. dnevih čebelarstva se je na povabilo Čebelarske zveze Slovenije predstavila tudi Občina Ivančna Gorica, skupaj z lokalnima čebelarskima društvoma.

Dnevi čebelarstva na sejmu v Celju so tudi tokrat ponujali številna predavanja, izobraževanja in veliko izbiro različnih pripomočkov številnih proizvajalcev in razstavljavcev. Poleg predstavitve Čebelarske zveze in čebelarskega centra Slovenije, so se na sejmu predstavile posamezne regije in občine, ki ponujajo različne oblike turizma. Vse bolj popularnemu aktivnemu turizmu so mnogi dodali še noto o čebelarstvu in apiterapiji.

Čebelarjem Čebelarskih društev Krka – Zagradec in Stična so se na sejmu pridružili tudi učenci Podružničnih šol Krka, Zagradec in Višnja Gora, ki v sklopu pouka obiskujejo čebelarski krožek. Učenci so sodelovali pri ustvarjalnih delavnicah, kjer so izdelovali lepljenke s čebelarskimi motivi iz semen sončnic, buč in riža ter hranilnike v obliki čebelic. Po besedah predsednika ČD Krka – Zagradec Marjana Volaja, je bil obisk na čebelarskem sejmu, tako za čebelarje kot učence, izjemno poučen.

Občina Ivančna Gorica se je kot prejemnica priznanja Čebelam prijazna občina na sejmu predstavljala kot vse bolj pomembna destinacija čebelarskega turizma. Na predstavitveni stojnici Zavoda Prijetno domače, so se obiskovalci lahko seznanili s celovito turistično ponudbo naše občine s poudarkom na čebelarski tradiciji in ponudbi naših čebelarjev. Celotna promocija pa je vezana na Višnjo Goro kot »rojstni kraj« kranjske čebele, kjer si že sedaj lahko obiskovalci ogledajo obeležje kranjski čebeli in učni čebelnjak kranjske čebele, v prihodnosti pa bo nastala tudi t.i. Hiša kranjske čebele.

Oglejte si tudi