Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Ob tednu knjig vam z Evo Rojec v knjižnici predstavljajo umetnost risanja stripov - mang

Jutri, 23. aprila, bomo praznovali Svetovni dan knjige, zato se povsod po Sloveniji vrstijo različni dogodki, najpomembnejši so seveda knjižni sejmi (sejemskavca.si), kjer lahko tudi mi pripomoremo k obstanku slovenske knjige z nakupom. Tudi knjižnica v Ivančni Gorici pripravila bogat program.
OTVORITEV ULIČNE RAZSTAVE »ŠTUDIJE ZA POP MANGE«

Mladi so v okviru projekta »Srečava se v knjižnici« na predvečer začetka tedna knjige odprli razstavo študij za mange. Okenska stekla Knjižnice Ivančna Gorica so do 21. maja postala razstavni prostor mlade ilustratorke Eve Rojec iz okolice Metnaja, sicer dijakinje Srednje šole Josipa Jurčiča. S to razstavo, ki nosi naslov Študije za pop mange, se ivanška knjižnica podaja v svet stripov, natančneje japonskih stripov ali mang, za katere je značilno, da se berejo od desne proti levi, pa tudi animejev – animiranih mang.

Eva Rojec in Daša Rogelj
Eva Roje in Eva Keber

DJ Domzy - Domen Kovaček

Sodelujoči pri otvoritvi
TELEVIZIJSKI POSNETEK OTVORITVE S PREDSTAVITVIJO UMETNOSTI RISANJA MANG

Področje smo na odprtju osvetlili skupaj s predstavniki Društva Animov s Primorske, na snemanju sta sodelovala predsednik Bojan Planinc in podpredsednica Eva Keber, moderatorka Daša Rogelj je predstavila avtorico Evo Rojec, nastopil je tudi Domen Kovaček – DJ Domzy, ki je prav za to priložnost sestavil tri avtorske skladbe, eno z naslovom Tokio, ki bi lahko bila še posebej primerna za bodoči anime. Očitno se zna zgoditi, da bo prvi nastal prav v srcu naše občine.

Posnetek otvoritve je že bil na sporedu, lahko pa si ga ogledate tudi na naslednji povezavi:

S snemanjem dogodkov Knjižnica Ivančna Gorica na varen način izvaja evropski projekt Srečava se v knjižnici, v katerem je njen partner tudi Občina Ivančna Gorica.

OSTANITE Z NAMI, OSTANITE S KNJIGO
Za vas že jutri pripravljamo osrednje javljanje o novi knjigi domače pisateljice Sabine Koželj Horvat: Deseta dežela, za osnovno šolo pa smo pripravili Jurčičeve pripovedi ob kamišibaju.

In ne pozabite: knjižnica je vsak dan odprta in dostopna od 7. do 19. ure, ob četrtkih od 11. ure dalje, ob sobotah pa smo tukaj od 8. do 13. ure.

Oglejte si tudi