Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Nujno obvestilo staršem otrok Vrtca Ivančna Gorica

Spoštovani starši!

Včeraj je Vlada Republike Slovenije zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v državi sprejela odločitve novih, še strožjih ukrepov za zajezitev širjenja okužb s Covid-19. Med drugim je sprejeta odločitev, da se vzgojno-izobraževalne ustanove - VRTCE - s ponedeljkom, z dnem 26. 10. 2020 zaprejo, predvidoma za en teden.

Za starše, ki morajo v naslednjem tednu delati, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo, lahko župani sprejmejo sklep, s katerim določijo izjemo od zaprtja vrtcev in organizirajo delovanje vrtca v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok.

V dogovoru z vrtcem in Štabom Civilne zaščite Občine Ivančna Gorica, je župan Občine Ivančne Gorice sprejel omenjeni sklep o izjemoma odprtem vrtcu za starše, ki s potrdili delodajalca dokazujejo, da opravljajo delo, ki je nujno.

Iz navedenih razlogov Vrtec Ivančna Gorica naproša, da danes, 23. 10. 2020, do najkasneje 18. ure na e-pošto branka.kovacek@guest.arnes.si posredujete podatke, ki dokazujejo, da naslednji teden nujno potrebujete usluge vrtca:

  • Oba starša sta zaposlena in dejansko v naslednjem tednu, 26. 10. 2020 do 30. 10. 2020, opravljata delo (eden od staršev ni na porodniškem, bolniškem ali rednem dopustu).
  • Podlaga za izkazovanje potrebe po nujnem dostopu vrtca poleg izpolnjene priložene izjave prilagata še potrdilo delodajalca, da starši opravljajo delo, ki je nujno za državo in družbo.
  • Priložite še Podpisano izjavo staršev, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami.

Hvala za razumevanje,

Branka Kovaček, ravnateljica

Oglejte si tudi