Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Novo-staro vodstvo Čebelarskega društva Stična

Za čebelarji Čebelarskega društva Stična je uspešno leto in leto 2023 so, kot vsako leto doslej, čebelarji začeli z občnim zborom, ki je potekal v prostorih Gasilskega doma Stična.

ČD Stična, ki je v preteklem letu štelo 113 članov, je sprejelo še novih 9 članov. Veseli jih, da število članov raste, obenem pa vsak izmed njih sprejema odgovornost, da bo za čebele skrbel kot dober gospodar ter svoje znanje ves čas izpopolnjeval.

Letošnje leto je bilo za društvo tudi volilno leto. Predsednik društva ostaja Anton Kastelic. Dosedanjega podpredsednika je zamenjala Petra Peunik Okorn, delo tajnika pa je prevzel Boštjan Okorn. Zaradi številnih dogodkov in več dela na področju izobraževanja naših najmlajših v šolskih čebelarskih krožkih, so naš upravni odbor nekoliko povečali in sedaj šteje 13 članov.

Na Občnem zboru so s svojo prisotnostjo počastili podžupan Občine Ivančna Gorica, gospod Tomaž Smole, direktorica ZKT Prijetno domače, gospa Maja Lampret, predsednik Regionalne čebelarske zveze Petra Pavla Glavarja, gospod Anton Koželj, predsednik ČD Krka in Zagradec, gospod Marjan Volaj ter predsednik ČD Grosuplje, gospod Stane Brčon. Delo čebelarskega krožka pa je predstavila mentorica, gospa Katja Kek Potokar.

Čebelarji upajo, da bodo njihove čebelje močne in zdrave poletele na prve spomladanske paše ter da bodo tudi letos deležni dobre letine.

Naj medi!

Zapisala: Petra Peunik Okorn

Oglejte si tudi