Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
14°C
0°C
JUTRI
14°C
1°C
Deli
502

Novo šolsko leto tudi v Vrtcu Ivančna Gorica

Novo šolsko leto se je začelo tudi v Vrtcu Ivančna Gorica. Nanj so se pripravljali tako rekoč že od meseca aprila, ko so zaključili z razpisom za vpis otrok v vrtec. S 1. septembrom je vrtčevski prag prestopilo 200 otrok novincev v starosti od 11 mesecev do 6 let.
V šolskem letu 2017/2018 je v Vrtec Ivančna Gorica vključenih 710 otrok v 38 oddelkih vrtca na 10 lokacijah v 7 enotah vrtca. Za otroke bo skrbelo skupaj 86 vzgojiteljic, pomočnic vzgojiteljic, svetovalna delavka, specialna in rehabilitacijska pedagoginja in logopedinja. Za prehrano, administracijo, vzdrževalna dela, perilo, čiščenje in vodenje vrtca pa je v vrtcu zaposlenih še 28 tehničnih delavcev.

Letošnji začetek za Vrtec je bil malo drugačen kot minula leta, saj so imeli v poletnih mesecih kar na treh zgradbah vrtca odprta gradbišča. Z energetskimi sanacijami bodo v Stični, na Muljavi in v Višnji Gori, otroci in zaposleni prišli do boljših delovnih in prostorskih pogojev. Novost je tudi ta, da sta dva oddelka vrtca organizirana v novem prizidku podružnične šole v Višnji Gori. Počutje otrok in njihovih vzgojiteljic, v novih sodobnih prostorih, si je ob začetku šolskega leta ogledal tudi župan Dušan Strnad.
Ravnateljica vrtca ob začetku šolskega leta vsem otrokom želi kar se da igrivo, poučno in ustvarjalno leto ter z obilo otroške navihanosti. Staršem in sodelavcem pa polaga na srce, da bi tudi to šolsko leto preživeli povezano, s strpnim medsebojnim dialogom ter z dobrim zgledom odraslih za lepo prihodnost otrok.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!