Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
24°C
18°C
JUTRI
27°C
14°C
750

Novi pridobitvi za krajane Velike Dobrave

Pred dnevi je bil za prebivalce vasi Velika Dobrava v Krajevni skupnosti Višnja Gora velik praznik, saj so uradno v uporabo predali novi pridobitvi – asfaltirani cesti na dveh koncih vasi, v dolžini 500 metrov. »Morda se komu zdi to majhna stvar, a vsem ljudem, ki živimo ob tej cesti, pomeni veliko. Zelo veliko. In hvaležni smo vsem, ki so pomagali, da so naše dolgoletne prošnje in želje postale resničnost«, je s skromnimi besedami zbrane nagovorila Mateja Zupančič, voditeljica otvoritvene slovesnosti.
Zadovoljstvo je v nadaljevanju v imenu vaščanov izrekel tudi predstavnik krajanov in svetnik Krajevne skupnosti Višnja Gora, Jurij Omahen. Za novo pridobitev v kraju se je zahvalil svetnikom KS Višnje Gore, ki so prisluhnili željam, predsedniku KS Višnja Gora in na koncu največjo zahvalo izrekel županu, ki je uresničil dolgoletno željo po asfaltni prevleki na dveh odsekih cest.
Investicija doseže svoj namen, ko so ljudje zadovoljni in to so po besedah župana Dušana Strnada na Veliki Dobravi tudi dokazali. »To je dokaz, da živite za svojo vas, ste pripravljeni nekaj narediti za skupno dobro in vam ni vseeno, kako bodo v njej živeli vaši otroci«. Povedal je še, da je potreb po tovrstni infrastrukturi v občini Ivančna Gorica še za ostalih 136 naselij, in če temu dodamo še preko 400 kilometrov občinskih cest, delo na področju cestne infrastrukture ni nikoli končano.
Zadovoljstvo nad pridobitvijo v KS Višnja Gora je izrazil tudi predsednik Janko Zadel, ki ga veseli, da so vasi na hribovitih delih višnjanske krajevne skupnosti zadnje čase zelo lepo urejene, prav tako večina cest asfaltiranih oziroma urejenih.
Sledil je slavnostni prerez traku odseka ceste pri Zaleteljevih, v uporabo pa so jo s simboličnim spustom po njej predali najmlajši vaščani.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi