Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Nova pediatrinja v Zdravstvenem domu Ivančna Gorica

Iz Zdravstvenega doma Ivančna Gorica ponovno prihajajo dobre vesti. Kolektivu se je v začetku novega leta pridružila nova pediatrinja Kristina Vogrin, dr. med., spec. pediater. Dobrodošlico in prijetno počutje v Ivančni Gorici je novi pediatrinji pred dnevi izrekel tudi podžupan Tomaž Smole.
Nova pediatrinja Kristina Vogrin na levi, poleg nje še pediatrinji Ksenija Peršin Zupet in Simona Rajtar Osredkar

Specialistka pediatrije Kristina Vogrin je z delom v ZD Ivančna Gorica začela 11. januarja in se pridružila zdajšnjima pediatrinjama Kseniji Peršin Zupet in Simoni Rajtar Osredkar. Slednja v ZD Ivančna Gorica deluje od konca novembra leta 2020. Po besedah pediatrinje Peršin Zupetove imajo v načrtu privabiti še eno pediatrinjo in s tem zagotoviti, da bodo izboljšali pogoje za otroke in starše na najvišji nivo. Se pa kljub temu v ZD Ivančna Gorica počasi že soočajo s prostorsko stisko, saj trenutna »covid« situacija, zahteva nove, drugačne protokole in pristope zdravstvene oskrbe.

Po besedah podžupana Smoleta je bila potreba po novem otroškem pediatru velika, saj smo ena redkih občin v Sloveniji, kjer se delež prirasta prebivalstva nenehno povišuje, prav tako je delež otrok do 15. leta starosti višji od deleža nad 65 let. Povedal je še, da so v nedavno sprejetem dvoletnem občinskem proračunu namenjena tudi sredstva za zdravstveno oskrbo, in sicer bo Občina poskrbela za celovito prenovo splošnih ambulant.

Kot je zaključil Smole se Zdravstveni dom v Ivančni Gorici širi v prostorskem smislu, kakovosti oskrbe in po številu zaposlenih, zato se ni bati za zdravstveno oskrbo v domači občini.

Vodstvu je še dodal, naj prenesejo besedo zahvale zdravstvenemu osebju, ki od začetka leta izvajajo množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi za novi koronavirus v Ivančni Gorici.

Oglejte si tudi