Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Napovednik dogodkov v občini Ivančna Gorica za prihajajoči vikend

Prve decembrske dni v občini Ivančna Gorica ponovno ponujajo številne prireditve, na katere ste vljudno vabljeni. Poleg pestrega dogajanja ob zaključku Festivala Stična ste povabljeni še na številne druge prireditve, ki jih prirejajo društva in organizacije po občini.

Kulturno društvo Zagradec, Turistično društvo Zagradec in Knjižnica Ivančna Gorica vabijo v petek, 2. decembra, ob 18. uri, v kulturni dom v Zagradec, kjer bo predstavitev knjige Fužina in Zagradec skozi čas in spomine, avtorja Ivana Janeza Rošlja. Na dogodku bodo poleg avtorja sodelovali številni domačini.

Turistično društvo Ivančna Gorica vabi na tradicionalni Miklavžev pohod z baklami na Gradišče. Na pohod bodo krenili v soboto, 3. decembra 2022, ob 17. uri, izpred blokov ob Ljubljanski cesti v Ivančni Gorici – v bližini gostilne Krjavelj. Po zaključenem pohodu bo na Lavričevi koči na Gradišču okrog 18. ure pohodnike pričakal Miklavž.

Na dan odprtih vrat slovenske kulture vas v sklopu 21. Festivala Stična vabimo na kulturno-družabni dogodek v organizaciji Občine Ivančna Gorica, Kulturnega društva Stična in ZKD občine Ivančna Gorica. Ta veseli dan kulture se bo zgodil v soboto, 3. decembra 2022, ob 19. uri, v dvorani Kulturnega doma Stična. V triu bodo zazvenela Sozvočja Slovenije. Izvrstni ustvarjalci se predstavljajo s programom, ki je aranžmajsko obarvan z akustično, vokalno in elektronsko zvočnostjo.

Članska zasedba rokometnega kluba SVIŠ iz Ivančne Gorice nadaljuje z državnim prvenstvom in v 11. krogu na domačem igrišču pričakuje novomeško Krko. Tekma v športni dvorani OŠ Stična bo na sporedu v soboto, 3. decembra 2022, ob 19. uri.

Čebelarsko društvo Stična vabi na 11. čebelarsko mašo v čast sv. Ambrožu, ki bo na drugo adventno nedeljo, 4. decembra 2022, ob 10. uri, v baziliki Žalostne Matere Božje v Stični.

V teh dneh bodo potekala tudi številna miklavževanja po krajih naše občine. Osrednji dogodek pa bo potekal v ponedeljek, 5. decembra 2022, ob 17. uri, na ploščadi pred občinsko stavbo na Sokolski ulici v Ivančni Gorici, ki ga pripravlja Občina Ivančna Gorica v sodelovanju z ZKT Prijetno domače Ivančna Gorica. Poleg obiska sv. Miklavža bomo prižgali praznične lučke, poskrbljeno pa bo tudi za zabavni program z našo ambasadorko Nino Pušlar.

Vabljeni!

Vabimo vas, da si podrobnosti o posameznih dogodkih ogledate na povezavi https://www.ivancna-gorica.si/dogodki

Oglejte si tudi