Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Napovednik dogodkov v občini Ivančna Gorica za prihajajoči vikend

Prihajajoči dnevi bodo v občini Ivančna Gorica zaznamovani s prireditvami, na katere ste vljudno vabljeni.

Direkcija RS za infrastrukturo je zaključila z zadnjo etapo projekta modernizacije regionalne ceste Zagradec – Ambrus – Žvirče. Uradna otvoritev bo potekala v petek, 12. julija 2019, ob 16. uri, ob regionalni cesti za naseljem Žvirče v smeri Ambrusa.

Veselica, ki jo prirejajo gasilci PGD Stična slovi kot najbolje organizirana veselica daleč na okoli. Odlična zabava, hladna pijača, okusna hrana kot so čevapčiči Mesarstva Maver, sveže domače postrvi, pomfrit in odlična glasba, so zagotovilo, da boste preživeli nepozaben večer. Vabljeni torej v soboto, 13. julija 2019, v Stično na veliko gasilsko veselico. Začeli bodo že ob 18. uri z otroškim animacijskim programom in nadaljevali ob 20. uri s skupino Gadi.

Župnija Zagradec vabi na slovesno mašo ob 50 letnici mašniškega posvečenja zagraškega rojaka monsinjorja Franca Trunklja. Zlata maša bo potekala v nedeljo, 14. julija 2019, ob 10. uri, v župnijski cerkvi Marije Brezmadežne v Zagradcu.

V okviru poletne turneje se bo francoski mladinski pevski zbor Chorale Anguélos ustavil tudi v Stični. Skupaj z MePZ Zborallica bodo pripravili koncert vokalne glasbe in sicer v nedeljo, 14. julija 2019, ob 17. uri v Stiški baziliki. S koncertom bodo počastili njihov prihod v Slovenijo ter tudi pomemben francoski državni praznik, ki je ravno na ta dan.

Vabimo vas, da si podrobnosti o posameznih dogodkih ogledate na povezavi Namig za premik.

Oglejte si tudi