Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Napovednik dogodkov v Ivančni Gorici od 19. do 22. aprila 2018

Prihajajoči vikend bo v občini Ivančna Gorica zaznamovan s številnimi prireditvami, na katere ste vljudno vabljeni.

V okviru celovite energetske sanacije javnih objektov Občine Ivančna Gorica, vas vabimo na otvoritev prenovljene Podružnične šole Ambrus. Slovesnost bo potekala v četrtek, 19. aprila 2018, ob 17. uri, na športnem igrišču pred podružnično šolo. Prireditev bodo s kulturnim programom popestrili učenci Podružnične šole Ambrus.

Od petka do nedelje (20. – 22. aprila) bo na posestvu Gostilne pri Japu potekal Vseslovenski sejem na dolenjskem. Na sejemskem delu vas pričakujejo med 9.00 do 18.00, na obsejemskem, ki se bo nadaljeval s koncerti v prireditvenem šotoru, pa do zgodnjih jutranjih ur. Pomladni Vseslovenski sejem se ponaša z bogatim in zanimivim programom in znanimi obiskovalci ter glasbenimi ustvarjalci.

V okviru praznovanja svetovnega dneva knjige in v letu kulturne dediščine vas vabimo na predstavitev nove domoznanske knjige Tadeja Trnovška: Stiški urbarji iz 16. stoletja. Srečanje s pisateljem bo v petek, 20. aprila, ob 17. uri, v knjižnici v Ivančni Gorici.

Želite prisluhniti najuspešnejšim slovenskim in zmagovalnim tujim skladbam, ki so bile kadarkoli izvajane na Evroviziji? Zborallica iz KD Stična vabi na koncert ZBOROVIZIJA, ki bo 20. in 21. aprila, ob 20. uri, v Kulturnem domu Stična. Predprodaja kart: KD Stična, v tednu od 16.4. do 19.4., od 18. do 19. ure in eno uro pred koncertoma. Mogoče pa je letos vendarle na vrsti zmaga Slovenije?

Kulturno društvo Korinj prireja akcijo Pridi, podari in zamenjaj. Akcija, kjer boste lahko izmenjali rožice, čebulice, sadje, grmovnice, lončke, posode, nasvete, recepte, ordoje, pripomočke za vrtičkanje in podarili česar ne potrebujete pa menite, da bi prišlo prav komu drugemu.Vabljeni v soboto, 21. aprila 2018, ob 12. uri, v novi večnamenski objekt Korinj.

Vabljeni na tekmo ameriškega nogometa (Ljubljana Silverhawks vs. Danube Dragons), ki se bo odvijala na nogometnem stadionu v Ivančni Gorici v soboto, 21. aprila 2018, ob 15. uri. Ljubitelji ameriškega nogometa boste priča dvoboju slovenskih in avstrijskih državnih prvakov ter vodilnih sil pri razvoju te športne panoge v obeh državah.

Vabljeni na rokometno tekmo med domačim rokometnim klubom SVIŠ Ivančna Gorica proti drugo uvrščeni ekipi RK Dol TKI Hrastnik. Tekma bo v soboto, 21. aprila 2018, ob 19. uri, v Športni dvorani OŠ Stična. Vabljeni!

Vabimo vas, da si podrobnosti o posameznih dogodkih ogledate na povezavi Namig za premik.

Oglejte si tudi