Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Nacionalni akciji »Mobilni telefon« se pridružujemo tudi v občini Ivančna Gorica

Agencija za varnost prometa tudi letos vodi in koordinira nacionalno akcijo, s katero opozarjajo na nevarnost uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. Akcija poteka v sodelovanju s policijo in sicer od 13. do 26. januarja 2020, voznike opozarjajo, da mobilni telefon ne sodi v promet. Nacionalni akciji pod sloganom »Med vožnjo uporabljaj pamet, ne pametnega telefona« se bomo pridružili tudi v občini Ivančna Gorica, in sicer v četrtek, 16. januarja 2020.

Ključno sporočilo, ki ga želimo posredovati voznikom in voznicam je, naj med vožnjo ne uporabljajo mobilnega telefona, ampak naj se varno ustavijo na primernem mestu in opravijo telefonski klic ali pošljejo SMS sporočilo. Vse lahko počaka, le življenje, vaše ali od koga drugega ne bo.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ivančna Gorica, Združenje šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica in Policijska postaja Grosuplje bodo na območju Občine Ivančna Gorica izvedli preventivno akcijo. Poleg namestitve plakatov na oglasna mesta, bodo naključne voznike opozarjali naj med vožnjo ne uporabljajo telefona in jim bodo z namenom ozaveščanja razdeljevali preventivne letake.

Oglejte si tudi