Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Na Leskovški planoti pričeli z gradnjo vodovodnega omrežja

Krajani naselij Gorenje Brezovo, Kamno Brdo, Leskovec, Sela pri Višnji Gori in Vrh pri Višnji Gori, bodo do konca naslednjega leta le prišli do prepotrebnega javnega vodovoda, ki bo nadomestil dosedanjo vodooskrbo iz dotrajanih vaških vodovodov in domačih vodnjakov. Gradnja skoraj 13 kilometrov dolgega vodovodnega sistema, se je tako v četrtek, 7. septembra, tudi uradno začela.

Ogleda pričetka del, pred gradbeno jamo, kjer bo postavljen vodohran Škrjanščica v vasi Leskovec, so se udeležili tudi župan Dušan Strnad s strokovnimi sodelavci, predstavniki izvajalskih del Javno komunalno podjetje Grosuplje s podizvajalcem Komunalne gradnje Grosuplje, predsednik Krajevne skupnosti Višnja Gora Luka Šeme in predstavniki gradbenega odbora. Zadovoljstvo nad pričetkom gradnje sta med drugimi izpostavila tudi župan Dušan Strnad in direktor grosupeljske komunale, Stane Stopar, ki upata da bodo dela tekla v skladu s pričakovanji in se zaključila v zastavljenem terminskem planu. Pričetek težko pričakovane gradnje se veselijo tudi krajani zgoraj omenjenih vasi.

O projektu – vodovod Leskovška planotaObmočje gradnje je razpršeno po celotni Leskovški planoti med Višnjo Goro in Stiškim potokom, kar bo posledično vplivalo tudi na potek gradnje, ki je razdeljena v tri faze. Na celotnem območju se nahaja približno 120 gospodinjstev oz. hišnih priključkov. Za napajanje novozgrajenega sistema se bo uporabil vodni izvir Trstenik. Investicija med drugim zajema tudi izgradnjo vodohrana na hribu Škrjanščica nad Leskovcem, na višini več kot 700 m n. v.. Gre torej za zelo zahteven sistem gradnje, ki bo posledično vplival tudi na ceno celotne investicije. Pogodbena vrednost izgradnje je 2.227.270,72 evrov + DDV, rok za dokončanje gradbenih del pa je september prihodnje leto.

Občina Ivančna Gorica bo za financiranje tega projekta na podlagi Zakona o financiranju občin pridobila približno 480.000 EUR nepovratnih sredstev Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, pričakuje pa se tudi približno 100.000 evrov iz naslova komunalnega prispevka.

Oglejte si tudi