Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
15°C
JUTRI
22°C
14°C
Oceni objavo

Mokri a učinkoviti orači

V nedeljo, 28. 7. 2019, je v Ivančni Gorici Društvo podeželske mladine Kalček organiziralo vsakoletno regijsko oranje. Oranje je tako kot lani potekalo v spomin dolgoletnemu oraču in funkcionarju Zveze oračev Slovenije, g. Lojzetu Avšiču.
Na tekmovanju so se orači spopadli v dveh kategorijah: plugi krajniki ter obračalni plugi. Kljub deževnemu vremenu in s tem oteženimi pogoji za tekmovanje so se prav vsi zelo odlično izkazali v oranju strnišča. Med tekmovanjem je KGZ Sloga z. o. o. pripeljala nekaj John Deere traktorjev in priključkov znamk Kuhn in Gorenc. Tekmovanje sta si prišla pogledati tudi večkratna prvaka Anton Filak in Igor Pate. Slednji je mladim oračem osebno pokaza, kako se stvarem »streže«.
V kategoriji plugi krajniki je prvo mesto zasedel Joško Habjan, drugo Beni Kavšek in tretje Andraž Ceglar. Pri obračalnih plugih pa je prvo mesto zasedel Igor Pate, drugo Blaž Zupančič in tretje Matevž Kastelic. Čestitke vsem oračem ter srečno naprej uvrščenim na državnem oranju, ki bo letos potekalo v Tešanovcih.


Ob zaključku se organizatorji zahvaljujejo še vsem tekmovalcem, članom društva ter sponzorjem za izkazano podporo. Posebno: KGZ Sloga Z.O.O., Emoni, Farmi Stična, KZ Stična, KZ Grosuplje, C-produktu, Saatbau, Občini Ivančna Gorica in Občini Grosuplje.

Oglejte si tudi