Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Matjažu Marinčku zlato priznanje na literarnem natečaju

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je konec novembra v Sežani podelil priznanja avtorjem najboljših prispelih del na literarnem natečaju za odrasle V zavetju besede. Letos je komisija pregledala kar 717 literarnih besedil 186-tih avtorjev.

Pisci so se od maja do septembra udeležili šestih regijskih srečanj, na katerih so pod vodstvom strokovnih spremljevalcev sodelovali na literarnih delavnicah. Med njimi so izbrali 27 nominiranih avtorjev, ki so se udeležili nedeljskega zaključnega srečanja. Državna selektorica Barbara Korun – pesnica, pisateljica in esejistka, je med nominiranimi besedili izbrala pet najboljših, med katerimi je bil tudi naš občan.

V starostni kategoriji od 50 do 70 let je zlato priznanje prejel upokojeni novinar, poliglot, vsestranski kulturni delavec ter predsednik številnih društvenih organizacij v občini Ivančna Gorica, Matjaž Marinček iz Gabrovke pri Zagradcu.

Med prejemniki zlatih priznanj v kategoriji nad 70 let je bil tudi Stane Peček, številnim poznan kot dolgoletni scenarist programa največje zborovske prireditve Tabora slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični.

Nagrajencema literarnega natečaja za odrasle avtorje iskreno čestita tudi župan Dušan Strnad s sodelavci.

Oglejte si tudi