Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Lokalno pridelana živila lahko v času zaprtja tržnice opravimo pri naših kmetih

Ker Tržnica Ivančna Gorica ostaja do nadaljnjega zaprta, ste občanke in občani vabljeni, da za nakupe, ki ste jih bili vajeni opravljati na sobotni tržnici v Ivančni Gorici, obiščete naše lokalne ponudnike na njihovih kmetijah.

Uredba Vlade RS o prepovedi prodaje blaga sicer dovoljuje prodajo živilskih izdelkov na tržnicah in kmetijah, vendar glede na uredbo in priporočila o omejenem gibanju na javnih površinah ostaja tržnica v Ivančni Gorici do nadaljnjega zaprta. Številne občanke in občani ste vse te ukrepe za zmanjševanje širitve okužb z novim koronavirusom v naši občini vzeli zelo resno in se vam za to zahvaljujemo.

Ker se zavedamo, kako pomembno je za naše zdravje oskrba z lokalno pridelanimi živili in ker ne želimo zmanjšati utečenih prodajnih poti naših kmetij, ste občanke in občani vabljeni, da kontaktirate naše lokalne pridelovalce in nujne živilske nakupe opravite pri njih. Tudi na ta način bomo vsi prispevali k ohranitvi naših kmetij.

Ponudba kmetij (.pdf 154KB)


Ob obisku kmetij upoštevajte naslednja priporočila:Zaradi povečanja stopnje tveganosti in širitve koronavirusa je zelo pomembno, da vsi, ki se odločite za nakup na kmetiji, upoštevate spodnje varnostne nasvete, s katerimi boste zaščitili člane kmetije, ki se trudijo za nas, ter sebe in svoje najbližje:

Prosimo vas, da:

  • pred obiskom pokličite na kmetijo in se dogovorite za čas obiska, za pridelke in izdelke,
  • na kmetijo odidete sami,
  • ob prihodu na kmetijo se ne rokujte,
  • skrbite za higieno kašlja, ne dotikajte se obraza, umivajte in razkužujte si roke,
  • prinesete svojo embalažo, a pri tem poskrbite za ustrezno higieno,
  • upoštevate varnostno razdaljo in druge ukrepe NIJZ za preprečevanje okužbe,
  • pomislite na druge in kupite samo toliko surovin, kot jih zares potrebujete.

Oglejte si tudi