Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
3°C
3°C
JUTRI
1°C
-2°C
366

Letos velja posebna pozornost prvim šolskim dnevom

Nov prizidek v podružnični šoli in energetske sanacije, ki se zaključujejo so okoliščine zaradi katerih sta se danes župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole v sejni sobi Občine Ivančna Gorica sestala s predstavniki Osnovne šole Stična, Vrtca Ivančna Gorica, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ivančna Gorica in Zvezo šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica.
Pogovori so potekali o prihajajočem prvem šolskem dnevu, ki se tako za učence kot strokovne delavce nezadržno bliža. Prisotni so se seznanili o medkrajevnih šolskih prevozih, ureditvi določenih šolskih in ob šolskih prostorov, investicijskemu vzdrževanju ter varnosti otrok v prometu.
Ravnatelj trenutno največje slovenske šole Marjan Potokar, je povedal, da bo matično Osnovno šolo Stična skupaj s podružnicami obiskovalo 1251 učencev, kar je petdeset učencev več kot minula leta. Kot je dejal so bili po vseh šolah aktivni tudi med poletnim časom. Poleg energetskih sanacij, ki jih vodi Občina Ivančna Gorica, na podružničnih šolah v Ambrusu, Muljavi in Stični ter gradnji prizidka k šoli v Višnji Gori, so preurejali prostore še na Podružnični šoli Krka. Največ novosti bo zagotovo v Višnji Gori, kjer bo tamkajšnjo šolo obiskovalo 267 učencev razporejenih v 13 oddelkov.
Nov sodoben šolski prizidek, ki je bil nujno potreben zaradi povečanega prirasta prebivalstva, tako naravnega kot selitvenega, si bo šola delila z enoto Vrtca Ivančna Gorica. Zgornji prostori bodo namenjeni osnovnošolskemu programu, med tem ko bo pritličje namenjeno predšolski vzgoji, v katerem bosta dva oddelka oz. 45 otrok v starosti med 4 in 6 letom. V vseh enotah po občini je letos sprejetih kar 217 malčkov novincev. Ravnateljica vrtca Branka Kovaček si ob začetku novega šolskega leta želi predvsem prilagodljivost staršev in delavcev. Skupaj z ravnateljem stiške šole se zahvaljujeta vodstvu Občine Ivančna Gorica, da vsakoletno namenja velik del proračunskih sredstev za vzgojno izobraževalno dejavnost.
Velik poudarek pogovora je bil namenjen varnosti otrok v prometu. Kot vsako leto bo tudi letos Zveza šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, nudilo pomoč pri varovanju otrok ob pričetku šolskega leta. Prostovoljci bodo pomagali učencem pri prečkanju ceste na nevarnejših odsekih in s svojo prisotnostjo opozarjali voznike na posebej previdno vožnjo v okolici šolskih poti. S tem bodo pripomogli k večji varnosti otrok v prometu.

Starše prosimo naj upoštevajo priporočila in navodila učiteljev, vzgojiteljev in pristojnih za usmerjanje prometa, ker bomo le tako skupaj prispevali k večji prometni varnosti in medsebojnemu razumevanju.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij