Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Kultura doma – Tamburaška skupina Zagradec

Tokrat vas v naši rubriki Kultura doma čaka malo bolj lahkotna glasba, ki pa je v dovršeni izvedbi dragocena popotnica za skok v poletje, nekaj dopustniških dni in sproščeno preživljanje prostega časa. Ritem Tamburaške skupine Zagradec požene kri po žilah, razveseljuje, odpravlja skrbi in razvedri duha. Zato si le privoščite ta ščepec melodij.

Tamburaška skupina Zagradec deluje v okviru Kulturnega društva Zagradec sedmo leto. Vodja skupine sta Robert Kohek in Žiga Jernejčič. Skupino sestavljajo občani iz Zagradca in okolice, ki jih združuje veselje do skupinskega muziciranja v tamburaški skupini. Skupina nastopa na krajevnih, občinskih in ostalih prireditvah po Sloveniji. Na leto ima povprečno 10 nastopov. Izvajajo predvsem priredbe slovenskih ljudskih in umetnih pesmi (V. Vodopivec, E. Adamič, R. Kohek, ...), radi pa zaigrajo tudi kakšno dalmatinsko.

Rubrika »Kultura doma-povezani na daljavo« nastaja v sodelovanju Občine Ivančna Gorica, JSKD OI Ivančna Gorica in ZKD občine Ivančna Gorica.

Oglejte si tudi