Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
11°C
JUTRI
19°C
12°C
Oceni objavo

Krka vabi na Kozmijanove dneve

Od nedelje, 22. septembra, pa do nedelje, 29. septembra, na Krki potekajo drugi Kozmijanovi dnevi, ki jih prireja Župnija Krka v sodelovanju s Turističnim in Kulturnim društvom Krka.

V uvod v Kozmijanove dneve so s koncertom navdušile članice glasbene skupine Amabile, v ponedeljek je potekal koncert in srečanje župnijskih otroških ter mladinskih pevskih zborov Občine Ivančna Gorica, sinoči pa je v cerkvi sv. Kozme in Damijana potekal pogovorni večer z gostom doc. dr. Radom Janšo, dr. med., spec. interne medicine in gastroenterologije.

V prihajajočih dnevih vabljeni še na številne dogodke, ki so podrobneje objavljeni v nadaljevanju:

V sredo, 25. septembra 2019, ob 19.30 okrogla miza in pogovor z naslovom Zdravje, bolezen in duša. Gostji: Iva Dimic, poslanka Državnega zbora RS, in Brigita Vrhovnik Dorič, glasbena pedagoginja in pevka. Voditeljica okrogle mize: novinarka Milka Krapež, župnišče na Krki.

V četrtek, 26. septembra 2019, ob 19.00 slovesna sveta maša na god farnih zavetnikov svetih Kozme in Damijana. Po maši kratek orgelski koncert organistk Danijele Slana in Mojce Zajc s Krke, župnijska cerkev na Krki.

V petek, 27. septembra 2019, ob 19.30 koncert Okteta Gallus Ribnica v okviru KD Krka – sekcija Festival Krka, župnijska cerkev na Krki.

V soboto, 28. septembra 2019, dan celodnevnega češčenja Najsvetejšega. Ob 8.30 sveta maša in nato češčenje. Ob 17.00 sklep, ki ga bo ob somaševanju duhovnikov vodil letošnji novomašnik Rok Pogačnik, kaplan v Ribnici. Med sklepno sveto mašo bo tudi srečanje zdravnikov in lekarnarjev, po maši pa srečanje le-teh v župnijski učilnici.

V nedeljo, 29. septembra 2019, ob 10.00 slovesna sveta maša in romarski shod. Somaševanje vodi domači župnik Dejan Pavlin. Na žegnanju sodeluje pritrkovalska skupina iz Smlednika.  Ob 19.30 koncert sakralne glasbe; Branko Brezavšček, violina, in Maja Tajošek, klavir.

Oglejte si tudi