Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

JUTRI
30°C
19°C
TOR.
29°C
19°C
1049

Kolesarski izpiti v Ivančni Gorici

3. junija obeležujemo svetovni dan kolesarjenja, ki so ga Združeni narodi razglasili 12. aprila 2018, z namenom spodbujanja trajnostne oblike prevoza. Ravno na ta dan so člani ZŠAM Ivančna Gorica na Osnovni šoli Ferda Vesela Šentvid pri Stični zaključili z opravljanjem kolesarskih izpitov.
Petošolci so pod mentorstvom učiteljic opravili teoretični del izpita in uspešno opravili spretnostno vožnjo na prometnem poligonu šolskega igrišča. Sledila je vožnja v prometu. Člani ZŠAM Ivančna Gorica in policist PP Grosuplje so zagotavljali varnost pri vožnji po zelo prometnem Šentvidu. Vsi učenci so se potrudili in dokazali da obvladajo tehniko varne vožnje s kolesom. Dobri rezultati so prinesli vsem vesel nasmeh in dovoljenje za vožnjo s kolesom.
Člani ZŠAM Ivančna Gorica in policista PP Grosuplje zagotavljajo varno opravljanje kolesarskih izpitov tudi v ostalih osnovnih šolah v Občini Ivančna Gorica.

Agencija za varnost prometa vsem kolesarjem svetuje: »Kolesarji, na cestah bodite kar najbolj pozorni, saj je za nastanek nesreče dovolj majhna napaka. Ne uporabljajte mobilnega telefona ali slušalk za poslušanje glasbe, ne vozite pod vplivom alkohola, vozite zmerno in hitrost prilagodite razmeram v prometu. Na pot se podajte strpno in z zavedanjem, da smo za varnost v prometu soodgovorni vsi.«

Zapisal: Markovič Alojz, ZŠAM Ivančna Gorica

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi