DANES
18°C
12°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Ko pride pomlad, ne pojo veselo samo ptički

»Ko pride pomlad, ne pojo veselo samo ptički, ampak tudi otroci.« S temi besedami voditeljice Klare Miklič smo 8. aprila 2024 v športni dvorani Osnovne šole Stična pričeli Območno revijo otroških in mladinskih pevskih zborov. Območno srečanje malih in velikih pevk in pevcev je potekalo v organizaciji JSKD OI Ivančna Gorica ter Osnovne šole Stična. Pesem je zazvenela iz skoraj tristotih ogretih grl in združila nastopajoče iz vseh šol občine Ivančna Gorica. Srečanje je strokovno spremljal Matjaž Vehovec, izkušen zborovodja, ki dobro pozna delo z otroškimi in mladinskim zbori. V uvodu je prisotne pozdravil Marjan Potokar, ravnatelj Osnovne šole Stična. Nastopajočim je zaželel ubrano petje, predvsem pa veliko veselja in pozitivnosti pri njihovem nastopanju tudi v prihodnosti.

V nadaljevanju smo prisluhnili glasbi in besedilom zapetih pesmi, ki so nam dajala navdihe in nas popeljala v različna občutja. Nastopili so:

Otroški pevski zbor Podružnične šole Ambrus z zborovodjo Žigo Jernejčičem, dva Otroška pevska zbora Osnovne šole Stična (1.in 2. razred ter 3.do 5. razred) pod vodstvom Bojane Mulh, Mladinski pevski zbor Podružnične šole Višnja Gora z Robertom Kohkom na čelu, Otroški pevski zbor Osnovne šole Zagradec z zborovodkinjo Vanjo Peček Janoš, Otroški pevski zbor Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični pod vodstvom Simone Zvonar, Otroški pevski zbor Podružnične šole Krka z zborovodkinjo Tončko Rajer, Otroški pevski zbor Osnovne šole Dobrepolje z zborovodkinjo Majo Hrovat in Mladinski pevski zbor Osnovne šole Zagradec pod vodstvom Žige Jernejčiča.

Poseben čar je prireditvi dodala skupna pesem Ljubezen naj ta svet vrti v izvedbi združenih otroških in mladinskih pevskih zborov ob dirigiranju Bojane Mulh in glasbeni spremljavi Urške Petek. »Veselje v srcu nosimo, lepo nam je, ko skupaj smo, ljubezen naj ta svet vrti, bodimo vsi prijatelji…« Tako je ob znakovnem jeziku za gluhe in naglušne osebe zazvenel refren na melodijo Mateja Kastelica in besedilo Dragice Šteh. Ljubezen naj ta svet vrti je glasbena noviteta, ki ji bomo v izvedbi otroških in mladinskih pevskih zborov prisluhnili tudi na letošnjem nedeljskem koncertu 53. Tabora slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični.

1/7







Vsem mentoricam in mentorjem ter pevkam in pevcem čestitamo za njihove nastope in jim želimo še veliko na novo raziskanih melodij in doživeto interpretiranih besedil. Naj pesem združi vse ljudi!

Saša Koleša,

JSKD OI Ivančna Gorica

Oglejte si tudi