DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

DPŽ Ivanjščice se veselijo izgradnje nove tržnice v Ivančni Gorici

Na Gregorjevo, 12. marca 2024, so se na rednem letnem občnem zboru zbrale članice Društva podeželskih žena Ivanjščice. V prostorih Gostišča Krka je z obiskom članice počastil podžupan Tomaž Smole ter se jim zahvalil za njihov prispevek v lokalni skupnosti. Poudaril je tudi njihovo pomembno vlogo na področju kmetijstva, samooskrbe, promocije in organizacije dogodkov v naši občini. Prisotne je seznanil tudi s potekom izgradnje nove pokrite tržnice v centru Ivančne Gorice.  

DPŽ Ivanjščice, ki že več kot 25 let delujejo na območju ivanške občine, zadnja leta uspešno vodi predsednica Renata Čebular. V izčrpnem poročilu za leto 2023 je bilo slišati, da so skozi celo leto sodelovale na številnih prireditvah, razstavah in sejmih v občini kot tudi izven nje. Organizirale so razne izlete in strokovne ekskurzije z ogledi primerov dobrih praks. Ivanjščice so poznane tudi kot dobre kuharice, pod njihovimi rokami nastajajo izvrstna peciva, pekovski in krušni izdelki. Svoja pridobljena znanja in sposobnosti pa rade pokažejo tudi na raznih tekmovanjih in srečanjih. Tako je 12 članic v letu 2023 prejelo 2 bronasti, 13 srebrnih, 22 zlatih priznanj in dve zlati plaketi. V letu 2023 pa so članice opravile kar 2513 prostovoljnih ur.

1/16
















V nadaljevanju je predsednica predstavila še program dela v letošnjem letu, ki pa bo zaznamovan z organizacijo 10. Praznika krompirja, na novi pokriti tržnici v Ivančni Gorici.

Poleg podžupana so društvu za opravljeno delo čestitale še v.d. direktorica Kmetijske zadruge Stična Judita Pekolj, predstavnica Društva podeželske mladine Kalček Manca Mostar ter Tatjana Novljan v imenu Zveze kmetic Slovenije in Društva podeželskih žena Sončnica iz Grosuplja.

Oglejte si tudi