Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Kmetija Ostanek Heric zmagovalka akcije S kmetije za vas

V sklopu 55. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, ki poteka od 26. – 31. 8. 2017 v Gornji Radgoni, so med drugim razglasili rezultate akcije S kmetije za Vas, ki jo je pripravila Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju s spletnim portalom Agrobiznis ter tednikom Kmečki glas. V njej je sodelovalo devet kmetij, zmaga pa je šla v Občino Ivančna Gorica, natančneje na kmetijo Ostanek Heric iz Velikih Pec pri Šentvidu pri Stični.

Namen akcije je izbrati kmetije, ki na izviren, dovršen in uspešen način neposredno tržijo kmetijske pridelke in izdelke ter storitve na kmetiji. V tem okviru se ocenjuje tako urejenost kmetije kot raznolikost prodajnih poti in nenazadnje prepoznavnost v prostoru.

Kot je zapisano v obrazložitvi kmetija Ostanek Heric goji in vlaga vrtnine ter poljščine. Tretje leto je gonilna sila kmetije mlada prevzemnica Damjana Ostanek Heric, pomagajo ji mož Tadej Heric in starša. Ker se sveža zelenjava prodaja dokaj poceni in le v sezoni, se je odločila za predelavo. Tako je raztegnila prodajno sezono in povečala dodano vrednost. Kmetija poleg svežih vrtnin in poljščin kupcu nudi vložene kumarice, rumeno papriko, rdečo papriko s česnom in peteršiljem, domačo zelenjavno mešanico in domači ajvar, vloženo rdečo peso, rdečo papriko, mešano solato, stročji fižol, sladke in pekoče feferone, kislo zelje in kislo repo. Razvoj vidijo še v širjenju ponudbe z namazi, kar načrtujejo že v prihodnjem letu, na srednji rok pa tudi z vrtnarskim turizmom, za katerega navija Damjanin mož Tadej Heric.

Kmetiji Ostanek Heric za prejeto zlato priznanje iskreno čestita tudi župan Dušan Strnad s sodelavci.

Oglejte si tudi