Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Jurčičev »Deseti brat« razstavljen v prostorih občine

Organizatorji letošnjega jubilejnega 25. pohoda po Jurčičevi poti tudi letos pripravljajo literarni kviz, tokrat na temo prvega slovenskega romana z naslovom Deseti brat. Ob poti bodo postavljene informativne table, kjer se bodo pohodniki lahko odpočili in reševali knjižni kviz. S kvizom si bodo osvežili spomin na to pomembno slovensko literarno delo.

V ta namen je v četrtek, 15. februarja 2018, pred začetkom 25. redne seje Občinskega sveta Občine Ivančna Gorica, potekala simbolična otvoritev razstave na temo Desetega brata.

Razstava je sestavljena iz dveh delov:
  • Likovne razstave risb na temo Deseti brat, katero so na povabilo Zveze kulturnih društev in Območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti pripravili učenci Osnovne šole Stična, podružničnih šol, Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični in Vrtca Polžek Višnja Gora in
  • priložnostne razstave literarnega dela Deseti brat, katero je pripravila Knjižnica Ivančna Gorica. Samo za čas seje sta bili premierno na ogled prva in druga izdaja Desetega brata. Kot zanimivost dodajmo, da sta obe izdaji izredno redki in ju ima le nekaj slovenskih knjižnic, med njimi tudi Mestna knjižnica Grosuplje.

Razstavo si lahko, v poslovnem času občine, ogledate v sejni sobi Občine Ivančna Gorica.

Oglejte si tudi