Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

JUTRI
27°C
14°C
SOB.
29°C
16°C
1510

Jože Miklavčič prejemnik Plakete Antona Tomšiča

Na nedavni osrednji svečanosti ob prazniku občine Ivančna Gorica s podelitvijo priznanj in nagrad za leto 2021, je bila podeljena tudi Plaketa Antona Tomšiča. Ta je šla v roke poveljniku gasilskega sektorja Višnja Gora in vodji intervencije januarskega požara v mestnem jedru Višnje Gore, Jožetu Miklavčiču. Priznanje je prejel za požrtvovalno in uspešno delo na področju prostovoljstva, gasilstva ter zaščite in reševanja v Občini Ivančna Gorica.
Podrobnejšo obrazložitev nagrajenca si preberite v nadaljevanju.

Jože Miklavčič je eden tistih občanov občine Ivančna Gorica, ki je vedno v prvih vrstah, ko je treba pomagati pomoči potrebnim. To svoje življenjsko poslanstvo uresničuje kot prostovoljni gasilec. Kolegi so ga prepoznali, kot zaupanja vrednega in mu v vrstah Prostovoljnega gasilskega društva Višnja Gora zaupali poveljevanje. A kljub temu, da že s tem svojim poslanstvom postori več kot večina drugih, se še dodatno angažira, ko začuti stisko ljudi. Tako je bilo tudi ob letošnjem nedavnem požaru v starem mestnem jedru v Višnji Gori, ko je najprej pomagal pogasiti požar v okviru svojih zadolžitev, nato pa se je aktivno vključil v delovno skupino za odpravo posledic požara. S svojo zagnanostjo in zgledom je pomembno prispeval k temu, da so pogorele hiše tako hitro dobile novo streho nad glavo. Ni prvič, da se je tako izkazal, a v tem primeru je bil še posebej zaslužen, da so bile posledice požara hitro odpravljene. Najprej je bilo izvedeno odstranjevanje pogorelega materiala, potem utrjevanje konstrukcije stavb in nato izgradnja novega ostrešja in pokrivanje.
Ljudje, kot je Jože, vračajo vero v skupnost in krepijo medsebojno povezanost. S svojim pristopom, nesebičnostjo in odnosom do sočloveka, je nepogrešljiv člen v delovanju služb in enot zaščite in reševanja v občini Ivančna Gorica.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi