Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Jesen bo podjetniško obarvana v Občini Ivančna Gorica

V minulem tednu so se v sejni sobi občine Ivančna Gorica na delovnem srečanju sestali člani županovega podjetniškega kolegija. Številne zbrane obrtnike in podjetnike je uvodoma z aktualnimi dogajanji v občini Ivančna Gorica seznanil župan Dušan Strnad, ki je pogled usmeril tudi v načrte v bližnjo prihodnost.

V nadaljevanju je Franc Fritz Murgelj iz podjetja Ecetera d.o.o. predstavil projekt prenosa najnovejših trženjskih znanj na manjša podjetja in mlade podjetnike, ki je uspešno prijavljen na razpisu Lokalne akcijske skupine STIK. Kot je dejal si mladi podjetniki na začetku svoje poslovne poti zaslužijo dostop do najučinkovitejših veščin in inovativnih rešitev v trženju. Prodaja je namreč tisti ključni dejavnik vsakega podjetja, ki ohrani podjetje pri življenju in omogoča rast in nove zaposlitve. Veliko večino začetne energije in časa posvetijo razvoju in oblikovanju svojih izdelkov in storitev, za dobro strategijo trženja pa jim žal zmanjka časa in znanja. Zato želijo s projektom omogočiti, da sodobna in v današnjem zelo konkurenčnem poslovnem okolju veliko učinkovitejša znanja in izkušnje, ki so na voljo profesionalcem, postanejo dostopna tudi podjetjem na lokalni ravni. Projekt je podprla tudi Občina Ivančna Gorica, saj želi omogočiti podjetjem v občini dostop do specialnih znanj, s katerimi bodo podjetja uspešnejša za vse bolj konkurenčnih trgih. Za udeležence bo brezplačno krila stroške izvedbe posameznih delavnic, ki bo v okviru omenjenega projekta.

Pri tretji točki je Aleš Benko iz podjetja PNV d.o.o. predstavil podjetniški portal POSLOVNO PRIJAZNO. Osnovni namen občine je predstaviti področja gospodarstva na enem mestu. Portal bo razdeljen po storitvah in uporabnikom prijazen za iskanje informacij. Namenjen bo predstavitvi podjetij, njihovih produktov in storitev lokalni skupnosti oziroma občini Ivančna Gorica in okolici. Vsako podjetje, se bo lahko predstavilo s svojo spletno stranjo, vključno s predstavitvami produktov in storitev ter objavami aktualnih ponudb in akcij, kar pomeni večji interes lokalne družbe do obiska portala in posledično povečanje nakupnega in prodajnega interesa. Portal poslovno prijazno bo vključeval tudi možnost vključevanja malih oglasov in aktualnih objav o zaposlitvah ter aktualnih novicah iz poslovnega sveta v občini Ivančna Gorica. Uradna predstavitev portala bo na Vseslovenskem sejmu, ki bo že v kratkem potekal v naši občini.

Prav o prihajajočem sejmu pa je tekla naslednja točka dnevnega reda. VSESLOVENSKI SEJEM na dolenjskem, kot sta ga poimenovala organizatorja Joško Kepa in Rado Mulej, se bo odvijal v okolici Gostilne Pri Japu in bo trajal med 13. in 15. oktobrom 2017. Prireditelji si želijo sejem vrniti ljudem in sejmarjem, saj obnavljajo tradicijo iz leta 1140, ko je Šentvid pri Stični imel kar tri sejme letno. Sejem bo zajemal širok spekter vseh dejavnosti med katere sodi kmetijstvo, mehanizacija, domača obrt, motociklizem, kolesarstvo, vse za dom in šport, vse za poroko, obrt, gradbeništvo, avtomobilizem, turizem, trgovine in prosti čas. Na razstavnem prostoru bodo možnost predstavitve imele lokalne skupnosti in društva. Sejem je za obiskovalce brezplačen, tako na parkirišče kot vstop, organiziran je brezplačen prevoz z vlakom iz ljubljanske in novomeške strani. Poskrbljeno bo za pester program glasbe v živo s priznanimi slovenskimi glasbeniki. Vsak dan od 14 – 17. ure pa bo v celoti poskrbljeno še za naše najmlajše s šolanimi in prijaznimi animatorji. Ob zaključku sta organizatorja sejma prisotne podjetnike še povabila, da se predstavijo na razstavnem prostoru, ki poteka tako rekoč na njihovem dvorišču. Sejem se razprostira na 37.000 m2 od katerih je 7.200 m2 pokritih površin. Podjetniki so pozitivno sprejeli predstavitev Vseslovenskega sejma in so za to, da se projekt podpre

Podžupan Tomaž Smole je kolegij sklenil s stanjem in kratko analizo gospodarskih rezultatov gospodarstva v Občini Ivančna Gorica.

Oglejte si tudi