Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
12°C
SRE.
21°C
12°C
Oceni objavo

Jakob Hrovat iz Ambrusa je praznoval 90 rojstni dan

V sredo je župan Dušan Strnad obiskal Jakoba Hrovata iz Ambrusa, ki je dopolnil okrogli jubilej. Ob devetdesetem rojstnem dnem mu je zaželel predvsem veliko zdravja in lepih trenutkov v krogu svojih najbližjih.

Slavljenec se je rodil 27. marca, leta 1929, očetu Jakobu in materi Ani. Živel je skupaj še s tremi sestrami in dvema bratoma na Kamnem Vrhu. Vseh šest otrok je v času vojne ostalo brez mame. Ata Jakob je bil v mlajših letih dejaven kot prostovoljen gasilec, bil pa je tudi predsednik Krajevne skupnosti Ambrus in delegat v takratni občini Grosuplje. Kot najstarejši izmed otrok se je leta 1953 poročil s Terezijo Šinkovec iz Ambrusa, s katero sta tudi ustvarila dom in družino. Rodili sta se jima tri hčerke in sin. V službo nista hodila, sta pa imela kmetijo, na kateri sta zelo rada dela. Danes za zakonca Hrovat skrbi sin Rado z ženo Danico, z obiskom pa jima nasmeh na obraz narišejo številni vnuki in pravnuki.

Župan Strnad je ob tej priložnosti šopek vrtnic izročil tudi slavljenčevi ženi Tereziji, ki je februarja dopolnila že 93 pomladi.

Oglejte si tudi