Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

JUTRI
27°C
12°C
TOR.
23°C
15°C
699

Izjemno uspešna razstava malih pasemskih živali v Ivančni Gorici

Minuli vikend je bila v dvorani Kulturnega doma Ivančna Gorica na ogled že 22. društvena razstava malih pasemskih živali. Razstavo je že tradicionalno pripravilo Društvo gojiteljev pasemskih malih živali Ivančna Gorica in na ogled postavilo preko 250 živali. Člane društva je z obiskom počastil tudi župan Dušan Strnad.
Po besedah predsednika društva Ivana Janežiča z razstavami prispevajo k ohranitvi avtohtonih vrst in k širjenju znanja o številnih vrstah malih živali. »Lahko smo ponosni na to, kar je bilo narejenega na tem področju. Pasemske male živali, ki si jih je bilo moč ogledati na tej razstavi, so namreč prikaz našega vsakodnevnega dela z malimi živalmi, različnih odrekanj, ljubezni, spoštovanja in uspehov«.
Kot je povedal so na ogled postavili preko 90 različnih vrst kuncev, 68 perutnin, 56 eksotičnih in sobnih ptic ter 50 golobov. Izpostavil je še zadovoljstvo nad izjemnim obiskom mladih družin z otroki, ki so enostavno uživali ob pogledu na razstavljene živali. Poleg tega so pripravili še bogat srečelov.

Za člane ivanškega društva, ki danes šteje 23 članov, je vsakoletna razstava pomemben dogodek. Na razstavi je namreč ocenjeno celoletno delo, zaključi se rejska sezona ter prične priprava za novo. Po ocenjevanju nacionalne sodniške zveze je bila letošnja zmagovalka med kunci Velika činčila gojitelja Franca Krištofa, med golobi je prvak razstave postal Koroški galebček lastnika Boštjana Pajka, med perutninami pa je najboljšo oceno dobila Pritlikava viandot kokoš, gojitelja Alojza Pajka. Za uspešne gojitelje sledi nadaljnje tekmovanje in sicer udeležba na razstavah državnega nivoja.

Fotogalerija >>

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi