Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Ivanški svetniki soglasno potrdili rekordna proračuna za leti 2021 in 2022

Svetnice in svetniki Občinskega sveta Občine Ivančna Gorica so na sinočnji 18. redni seji »na daljavo« soglasno sprejeli Proračuna Občine Ivančna Gorica za leti 2021 in 2022. Po besedah župana Dušana Strnada gre za rekordna proračuna po višini sredstev, ki sta razvojno in investicijsko naravnana za prihodnji dve leti. V letu 2021 se tako predvideva 25,3 milijonov porabe, v letu 2022 pa 22,5 milijonov evrov.

Med največje investicije občine omenja dokončanje projekta Hiše kranjske čebele v Višnji Gori, izgradnja zahodne obvoznice, ki bo »stekla« od krožišča pri podjetju Akrapovič proti »Marofu oziroma do križišča, ki pelje proti šolskemu centru Ivančna Gorica. Nadaljevanje tega projekta je nadvoz čez železniško progo pri nogometnem stadionu, ki bo financiran s strani države. S tem projektom se bo razbremenil promet skozi center Ivančne Gorice.

Kot prioritetni projekt pa je vsekakor izgradnja 8-oddelčnega vrtca v Šentvidu pri Stični. Izgradnja naj bi bila dokončana do jeseni v naslednjem letu. Projekt je ocenjen na okoli 2,5 milijona evrov.

Poleg sredstev za nenehno izvajanje dejavnosti na področju vzgoje, izobraževanja, zdravstva in sociale, je velik delež v proračunu namenjen še prometni infrastrukturi, varovanju okolja z izgradnjami kanalizacijskih in vodovodnih sistemov ter investiranju v kulturne domove in športne objekte. Omeniti je potrebno še izgradnjo kolesarskih povezav in obnovo splošnih ambulant v prostorih Zdravstvenega doma Ivančna Gorica. Ne gre pa izpustiti pripravo na izgradnjo Kulturno upravnega centra v Ivančni Gorici, ki je trenutno v fazi pridobitve gradbenega dovoljenja. V njem bodo mesto dobili kulturna dvorana, knjižnica in upravni prostori.

Kot je še povedal župan si prizadeva, da se zastavljeno v čim večji meri realizira, z upanjem, da bodo okoliščine to omogočale. Po sprejetem dvoletnem proračunu se je župan zahvalil vsem pripravljavcem proračuna, občinski upravi ter občinskim svetnikom za soglasno sprejetje proračuna z vsemi 21 glasovi ZA.

Oglejte si tudi