Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
18°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
1294

Ivanški svetniki enotno za pomoč pogorelim družinam v Višnji Gori

Občinski svet Občine Ivančna Gorica se je na ponedeljkovi 19. redni seji seznanil tudi z informacijo o odpravi posledic škode po požaru z dne, 28. januarja 2021, na zasebnih objektih v starem mestnem jedru Višnje Gore, ki predstavljajo kulturno dediščino.
Obširno poročilo o poteku sanacijskih del je svetnikom podal župan Dušan Strnad. Povedal je, da je sanacija potekala izjemno hitro in učinkovito, za vodenje postopkov odprave nesreče pa je bila ustanovljena delovna skupina. Že naslednji dan po požaru se je začela vseslovenska humanitarna akcija z odprtim TRR računom Krajevne skupnosti Višnja Gora za zbiranje sredstev, ki bodo namenjena izključno sanaciji trem stanovanjskim stavbam. Veseli ga, da so poleg številnih prostovoljcev in gasilcev s finančno ali materialno pomočjo priskočila na pomoč tudi lokalna podjetja, sosednje občine, društva, organizacije, … Povedal je še, da so vsi trije objekti v tem tednu že pod streho. Z večjo delovno akcijo pa bo še v tem tednu očiščena tudi notranjost objektov. Celotna sanacija je potekala v skladu z zahtevami Zavoda za varovanje kulturne dediščine.
Župan je v nadaljevanju svetnicam in svetnikom predlagal Sklep, da se za razliko med zbranimi sredstvi in dejanskimi stroški sanacije škode po požaru iz Proračuna Občine Ivančna Gorica, skladno z Odlokom o proračunu Občine Ivančna Gorica za leto 2021 bremeni splošno proračunsko rezervacijo v višini do 35.000,00 evrov. Sklep je bil soglasno sprejet.

Na pobudo vodje svetniške skupine SDS Janeza Mežana so svetnice in svetniki soglasno sprejeli tudi sklep, da se odpovejo sejnini 19. redne seje v korist odprave posledic škode po požaru na zasebnih objektih v starem mestnem jedru Višnje Gore.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi