Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Ivanjščice in članice KŠD Dob na pomladanskem sejmu v Hirschaidu

Že šesto leto so se članice Društva podeželskih žena Ivanjščice odzvale povabilu pobratene občine Hirschaid iz Nemčije, da sodelujejo na tradicionalnem Pomladanskem sejmu, ki je potekal 6. in 7. aprila 2019.

Na letošnji dvodnevni izlet v Nemčijo so Ivanjščice v goste povabile še članice Kulturno športnega društva Dob, ki so na željo tamkajšnjih članic Katoliške zveze (KDFB Hirschaid), ženam prikazale celoten postopek izdelave vrtnic iz krep papirja.

Osrednje sejemsko dogajanje je potekalo v nedeljo po sveti maši. Na društveni stojnici so pripravile najrazličnejše dobrote in razstavo, kjer so prikazale tradicionalni velikonočni žegen v jerbasu. Ob lepem vremenu se je obiskovalcev sejma kar trlo in mnogi so se ustavili tudi ob ivanški stojnici, ki je bila že po dveh urah popolnoma prazna. Z obiskom je članice počastil tudi tamkajšnji župan, Klaus Homann.

»Seveda smo poskrbele tudi za lepe poglede mimoidočih, saj smo imele s seboj članico iz KŠD Dob v tradicionalni slovenski narodni noši. Nasploh je bila sejemska ponudba bogata in pestra. Odnesle smo prečudovite spomine iz kratkega popotovanja v pobrateni občini. Nemčija je lepa dežela, »Hirschaidovci« pa gostoljubni občani«, še sporoča novo izvoljena predsednica Ivanjščic, Renata Čebular.

Oglejte si tudi