Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Ivančna Gorica prejemnica častnega naziva čebelam najprijaznejše občine

Od danes naprej se Občina Ivančna Gorica ponaša z nazivom »Čebelam najbolj prijazna občina«. Razglasitev rezultatov natečaja ČZS za leto 2021 je v okviru Dneva čebelarskega turizma  potekala virtualno preko video konferenčnega programa Zoom. Poleg Občine  Ivančna Gorica se je za naziv Čebelam najbolj prijazna občina potegovalo devetnajst slovenskih občin. Drugo mesto je zasedla Občina Ravne na Koroškem, tretje pa Občina Sevnica.

Na letošnji natečaj »Čebelam najbolj prijazna občina 2021«, ki je potekal v mesecu oktobru, se je prijavilo 19 slovenskih občin. Sodelovale in prijavile so se občine, ki s svojimi aktivnostmi delujejo na področju ohranjanja čebel in okolja, ozaveščajo javnost o čebelah in čebelarski kulturni dediščini ter sodelujejo s čebelarskimi društvi.

Na današnji razglasitvi se je Občina Ivančna Gorica po letu 2013 in 2018, ko je prejela naziv Čebelam prijazna občina, okitila še z nazivom Čebelam NAJBOLJ prijazna občina v letu 2021. Na virtualni razglasitvi je župan Dušan Strnad povedal: »Iskrena hvala za priznanje, saj pomeni potrditev za veliko vloženega truda, tako za Občino Ivančna Gorica, kot tudi za vse domače čebelarje, ki so srce in nosilci res številnih čebelarskih aktivnosti v naši občini. Hvala tudi vsem drugim sodelujočim pri nastanku edinstvenega projekta Hiša kranjske čebele v Višnji Gori. Želim in upam, da bomo v naši občini še naprej kot čebele zgled marljivosti in sodelovanja. Dobrodošli v občini Ivančna Gorica, v rojstnem kraju kranjske sivke«.

Oglejte si tudi