Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Ivančna Gorica ponovno stopila skupaj! Župan podaril 1000 evrov dobrodelni akciji DEŽELAK = JUNAK

Priznani radijski voditelj Miha Deželak se je danes v popoldanskih urah z letošnjim prevoznim sredstvom kvadrociklom ustavil v Ivančni Gorici. Dobrodošlico so mu z vodnim slavolokom na Sokolski ulici najprej pripravili člani Prostovoljnega gasilskega društva Ivančna Gorica, nato pa je Deželaka in njegovo ekipo z bučnim aplavzom pozdravila številna množica naših občanov.

Miha Deželak in Radio 1 letos že šesto leto zapored izvajata humanitarno akcijo Deželak = junak. Namen akcije, ki poteka po vsej Sloveniji, je tudi tokrat dobrodelnost. Izkupiček akcije je namenjen otrokom iz socialno šibkih družin, da bodo lahko tudi letos odšli na počitnice, ki si jih vsak otrok zasluži. Kljub težkim časom, ki jih je pustila korona smo ljudje spet dokazali da še vedno znamo združiti moči.

Vidno ganjeni Deželak se je hvaležno zahvalil otrokom, staršem in vsem, ki so ga za ta kratek čas prišli pozdravit v Ivančno Gorico. »Na poti smo že sedmi dan, vidno utrujeni, ampak energija, ki jo dobimo od vas ob cestah, balkonih, njivah, … to nas osrečuje in pelje naprej. Vse to te prisili, da greš in potiskaš na pedala ter dobiš dodatno moč v mišice. Hvala vam. Hvala iz srca in hvala v imenu vseh sončkov, ki jih bomo osrečili. Hvala Ivančna Gorica«.

V imenu občine Ivančna Gorica je prisotno ekipo Radia 1 ter številne občanke in občane nagovoril župan Dušan Strnad. Povedal, je da tukaj v Ivančni Gorici živijo dobrosrčni ljudje, ki radi pomagajo. »Vesel sem, da se nas je toliko zbralo in smo vsi skupaj pokazali, da v Ivančni Gorici znamo stopiti skupaj.« V ta namen je župan Dušan Strnad, skupaj s podžupanjo Martino Hrovat in podžupanom Tomažem Smoletom, v imenu občanov Ivančne Gorice Deželaku Junaku podaril bon v vrednosti 1000 evrov. Zbrane prostovoljne prispevke v času sprejema v Ivančni Gorici je Deželaku izročil predsednik ivanških gasilcev, Pavle Finc.

Za posebno presenečenje v Ivančni Gorici pa je poskrbela ambasadorka občine Ivančna Gorica in pevka ter dobra prijateljica Deželaka, Nina Pušlar. Skupaj z množico so Deželaku zapeli vsem poznano Ninino pesem. To mi je všeč.


Deželakova pot je sicer sestavljena iz osmih etap. Vsako etapo prevozi v enem dnevu. Na pot se je podal iz Ljubljane in jo namerava zaključiti v petek, 19. junija, na slovenski obali. Pomagaj tudi ti in osreči otroke iz socialno šibkejših družin, da bi se tudi oni lahko veselili morja. Pošlji SMS POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919. Z vsakim SMS boš doniral en ali pet evrov.

Oglejte si tudi