Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Ivančna Gorica laskavi naziv čebelam najprijaznejše občine predala Ljubljani

V soboto, 26. novembra 2022, je v Ivančni Gorici, lanskoletni zmagovalki natečaja za čebelam najprijaznejšo občino, potekal tradicionalni posvet ob Dnevu čebelarskega turizma. Posvet je organizirala Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu v sodelovanju s Hišo kranjske čebele. Na dogodku so razglasili tudi čebelam najprijaznejšo občino v letu 2022.

Obiskovalci so si uvodoma ogledali čebelarsko posestvo Rogelj na Osredku nad Stično, nato pa se preselili v Hišo kranjske čebele v Višnji Gori, kjer so sledile strokovne vsebine ter predstavitve in podelitve nagrad. Za čebelam najprijaznejšo občino leta 2022 so bile nominirane Občina Domžale, Občina Dobrna in Mestna občina Ljubljana, lovoriko si je po mnenju tričlanske komisije zaslužila Mestna občina Ljubljana. Na drugo mesto se je uvrstila občina Dobrna, na tretje mesto pa Domžale. Priznanja zmagovalnim občinam je v imenu Čebelarske zveze Slovenije predal podpredsednik Marko Alauf, prehodno skulpturo – pokal pa je letošnji zmagovalki Mestni občini Ljubljana izročil župan Dušan Strnad, ki je ob tem povedal, da se bo ivanška občina še naprej trudila biti čebelam prijazna tudi v prihodnje. V imenu MOL je kipec in priznanje prevzel g. Aleš Sussinger, predsednik Čebelarskega društva Barje.

Na letošnji natečaj »Čebelam najprijaznejša občina 2022«, ki je potekal v mesecu oktobru, se je prijavilo 13 slovenskih občin. Sodelovale in prijavile so se občine, ki s svojimi dejavnostmi delujejo na področju ohranjanja čebel in okolja, ozaveščajo javnost o čebelah in čebelarski kulturni dediščini ter sodelujejo s čebelarskimi društvi.

Oglejte si tudi