Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

JUTRI
32°C
19°C
TOR.
34°C
18°C
Deli
1052

Ivančna Gorica bo dobila "Čebeljo ulico"

Za pester program bodo poskrbeli ČD Stična, ČD Krka in Zagradec, Vrtec s Krke in enota Polžek iz Višnje Gore, Čebelarska zveza Slovenije, Vrtnarija Selo in Občina Ivančna Gorica. Za veselo vzdušje bo skrbela glasbena spremljava z zvoki Ansambla Simona Ceglarja ter moške vokalne skupine Višnjanski fantje. Čebelji oder bo praktično ves čas aktiven, na njem si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi gledališko igro na temo Medvedek in čebele.

Čebelarski krožek bo obiskovalcem predstavil dejavnosti krožka, na ogled pa bo bogata razstava medovitih rastlin, izdelkov iz medenega testa in voska. O pomenu in pravilni pridelavi medu bodo govorili strokovnjaki iz Čebelarske zveze Slovenije, ki bodo obiskovalce podučili glede pravilnega škropljenja sadnega drevja.

Na praktični delavnici se bodo lahko obiskovalci preizkusili v izdelavi voščenih sveč in čebelic ter izdelavi okvirjev za panje. Iz semen medovitih rastlin pa bodo lahko izdelali t. i. semenske bombe.

Otvoritev Čebelje ulice v Ivančni Gorici si bodo obiskovalci vsekakor zapomnili, saj bo vsak izmed njih prejel vrečko s semeni medovitih rastlin, najmlajši pa bodo pobarvanko na stojnici ČD Stična lahko zamenjali za še dodatno medeno presenečenje.

V sklopu dogodka bo na urejenih stojnicah potekala tudi prodaja medu, medenih predelkov in izdelkov iz medu in voska.

Vljudno vabljeni.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi