Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
3°C
3°C
JUTRI
1°C
-2°C
Deli
332

Investicije na kanalizacijskem in vodovodnem omrežju v polnem teku

V minulem tednu se je župan Dušan Strnad, skupaj s sodelavci z oddelka za investicije in upravljanje infrastrukture ter izvajalci del, mudil na gradbiščih v Krajevni skupnosti Višnja Gora. Ogledal si je potek izgradnje vodovodnega sistema na Leskovški planoti in izgradnjo kanalizacije v vasi Žabjek.
Na Leskovški planoti gre za izgradnjo 13-kilometrov dolgega vodovodnega omrežja, kjer bodo krajani naselij Gorenje Brezovo, Kamno Brdo, Leskovec, Sela pri Višnji Gori in Vrh pri Višnji Gori, prišli do prepotrebnega javnega vodovoda. Slednji bo nadomestil dosedanjo vodooskrbo iz dotrajanih vaških vodovodov in domačih vodnjakov. Po besedah izvajalca je na Leskovški planoti trenutno položenih dobrih 2500 metrov vodovodnih cevi, gradbinci pa se nahajajo v vaseh Leskovec in Sela pri Višnji Gori. V teh dneh sledi nadaljevanje izgradnje vodovodnega sistema iz Kamnega Brda in Velike Dobrave z navezavo na Sela pri Višnji Gori.
Pod Leskovško planoto pa v naselju Žabjek poteka izgradnja 450 metrov dolgega kanalizacijskega kraka in hkrati obnova obstoječega vodovodnega sistema. Gradbeni stroji trenutno hrumijo pri farni cerkvi sv. Tilna. Zgrajen kanalizacijski sistem za odvod komunalnih odpadnih vod se bo navezal na obstoječo kanalizacijo Višnja Gora in nato na povezovalni kanal Višnja Gora – Ivančna Gorica, vse do centralne čistilne naprave v Ivančni Gorici.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij