Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Glasbeno doživetje z Evo Kovačič na Ta veseli dan kulture

V soboto, 2. decembra 2023, je Kulturni dom Stična gostil dogodek, ki je privabil poslušalce vseh generacij. Pod pokroviteljstvom Občine Ivančna Gorica in v organizaciji Zveze kulturnih društev občine Ivančna Gorica se je zgodil nepozaben večer popevke z Evo Kovačič. S koncertom Zlati prah smo počastili Ta veseli dan kulture. V Sloveniji s tem praznikom izražamo spoštovanje do kulture kot pomembnega dela nacionalne identitete ter poudarjamo vrednost umetnosti in kreativnosti v družbi.

Eva Kovačič je z izjemnim talentom občinstvo popeljala v čarobne čase slovenske popevke, predstavila pa je tudi skladbe z moderne glasbene scene, med drugimi tudi dve avtorski deli. Na odru so blesteli še izvrstni glasbeniki v spremljevalnem bendu: Miha Spačal na klavirju, Maj Špacapan na kitari, Klemen Marušič na bas kitari in Valentin Ravnik na bobnih. Večer so popestrili tudi glasbeni gostje: Matevž Kavšek s svojim vokalom, Klara Klemenčič in Urška Strnad s spremljevalnima vokaloma, Jan Junger na klarinetu in saksofonu ter Jan Grčar na trobenti.

Koncert Zlati prah ni bil zgolj glasbeni dogodek. Bil je izraz čiste ljubezni do glasbe, ki je združila poslušalce v nalezljivi pozitivni energiji, obogatila njihova srca s čustvi in jih popeljala na sproščeno glasbeno potovanje. Koncertu je prisluhnil tudi župan Občine Ivančna Gorica, gospod Dušan Strnad s soprogo. Praznični december smo otvorili še s prijetno domačim druženjem po koncertu, ki je povezalo same vesele ljudi.

Saša Koleša, ZKD občine Ivančna Gorica

Foto: Gašper Stopar

Oglejte si tudi