Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Gasilska vaja v kulturnem domu Ivančna Gorica

Oktober poznamo tudi kot mesec požarne varnosti, zato naša gasilska društva tradicionalno izvajajo številne aktivnosti. Med njimi so tudi vaje, s katerimi operativne enote naših gasilskih društev preizkušajo svoje zanje in opremo. Tematika letošnjega meseca varstva pred požari je namenjena intervencijskim potem in površinam za gasilce. Letošnje geslo je: »Ko se nesreča zgodi, naj bodo proste poti!«

Minuli petek je Prostovoljno gasilsko društvo Ivančna Gorica v ta namen organiziralo dan odprtih vrat, za najmlajše iz Vrtca Ivančna Gorica in učence Osnovne šole Stična. Otroci so spoznali gasilsko operativno opremo, notranjost avtomobila, uporabo vodnih curkov in se seznanili z delom gasilca.

Nekaj minut po 13. uri pa so preko regijskega centra prejeli poziv o požaru v kulturnem domu v Ivančni Gorici. Seveda je šlo za društveno gasilsko vajo. Namen in cilj vaje je bilo ugotoviti dejansko pripravljenost lokalne operativne enote PGD Ivančna Gorica za zaščito in reševanje. Pri vaji, kjer je prišlo do delne porušitve in požara v kulturnem domu, je sodelovalo petnajst operativnih gasilcev.

Dan kasneje je v Občini Ivančna Gorica potekala še sektorska gasilska vaja požara v kotlovnici Cistercijanskega samostana Stična. Pri vaji so sodelovali člani gasilskih društev Ivančna Gorica, Metnaj, Muljava in Stična.

Oglejte si tudi