Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
1°C
-3°C
JUTRI
0°C
-5°C
Deli
443

FOTO: Veter odkrival strehe in lomil drevesa

Neurja, ki so se včeraj popoldne razbesnela jugovzhodni del Slovenije v pasu med Litijo, Ivančno Gorico, Trebnjem in Novim mestom, so povzročila kar nekaj škode. V naši občini je bilo najhuje v okolici vinorodnega okoliša Debeli hrib, Brega pri Temenici, Radohove vasi ter v nekaterih vaseh Krajevne skupnosti Dob pri Šentvidu.
Kot so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje, se je okoli 17. ure neurje razbesnelo še nad delom občine Ivančna Gorica. »Veter je odkril več stanovanjskih hiš, gospodarskih poslopij in cerkev. Zaradi podrtega drevja je bilo neprevoznih več odsekov lokalnih cest. Posredovali so gasilci PGD Radohova vas, Temenica in Dob pri Šentvidu, ki so pokrivali strehe in odstranjevali podrta drevesa,« so še dodali.
Krajan iz Brega pri Temenici, ki mu je veter odnesel polovico strehe iz gospodarskega poslopja, je povedal, da kaj takega še ni doživel.

Po današnjem terenskem ogledu krajani zgoraj omenjenih vasi že počasi sanirajo povzročeno škodo, po gozdovih pa že brnijo zvoki motornih žag, saj je škoda po videnem ogromna.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij