Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

FOTO in VIDEO: 20. Anin sejem v Višnji Gori

Turistično društvo Višnja Gora je skupaj z drugimi višnjanskimi društvi, od petka, 28. julija, do nedelje, 30. julija, pripravilo vrsto kulturnih in zabavnih prireditev v starem mestnem jedru Višnje Gore, ki so se zgodile pod okriljem tradicionalnega, letos že 20. Aninega sejma. Obiskovalci so lahko prvič doslej sodelovali na polžjih dirkah in tepli kozla po senci.

Anin sejem je organiziran z željo po poživitvi mestnega jedra in je namenjen tako domačim kot ostalim ponudnikom iz vse Slovenije. Letos je bilo tam več kot 30 stojnic z različnimi izdelki in pridelki. Poleg številnih kulturnih nastopov in drugih predstavitvah je bil organiziran še sprevod konjev in starodobnikov. Program se je začel po jutranji maši z bobnanjem in najavo mestnega klicarja. Pripravil ga je Pavel Groznik, predsednik Občinske turistične zveze Ivančna Gorica. Za pogostitev pa so poskrbeli člani PGD Višnja Gora.

Prireditve se je udeležil tudi župan Dušan Strnad, ki se je preizkusil v polžjih dirkah. Le-te so potekale tako, da si je vsakdo, ki je želel sodelovati v dirki, izbral enega polža, ga položil na stezo in ga s solato spodbujal, da je čim prej prišel na cilj.
Kaj vse se je še dogajalo si oglejte v spodnji fotogaleriji in kratki video reportaži novomeške televizije Vaš kanal.

Fotogalerija >>

Videoreportaža Televizije Vaš kanal:

Oglejte si tudi