Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
5°C
-2°C
JUTRI
6°C
-3°C
970

Folklorna skupina Vidovo na snemanju narodnozabavne oddaje Slovenski pozdrav

»Danes naše nastopajoče spremljajo plesalci Folklorne skupne VIDOVO iz Šentvida pri Stični!« so se glasile besede voditeljev Darje Gajšek in Blaža Švaba v oddaji Slovenskega pozdrava. Oddaja je namenjena ljubiteljem slovenske narodnozabavne glasbe in nastaja v Gostilni Avsenik v Begunjah na Gorenjskem. Člani dveh folklornih skupin Kulturnega društva VIDOVO so se z veseljem odzvali povabilu na soustvarjanje oddaje, ki Slovenijo z domačimi vižami in veselimi koraki razveseljuje že sedem sezon.
Naj opozorimo, da je televizijsko snemanje potekalo že pred meseci in pred razglašeno epidemijo. Oddajo Slovenski pozdrav, kjer bodo nastopili naši folkloristi si lahko ogledate danes, 27. 11. 2020, ob 20. uri na TV SLO 1 in vse naslednje petke do konca decembra.

Folklorniki iz Šentvida se vedno z navdušenjem lotijo novih izzivov in tudi tokrat so z lahkimi koraki začarali vzdušje na plesišču. Seveda je bilo na začetku snemanja prisotne nekoliko treme, ki pa je v mešanici bleščečih luči, zvokov in ambienta izpuhtela. Plesalci so bili navdušeni nad preprostostjo snemanja ter lepot slovenskih viž in ansamblov. Z lahkoto so zaplesali na vsako narodnozabavno melodijo, pa naj si bodi to polka, valček ali druga bolj moderna glasba. Tako so s plesom spremljali Ansambel Petra Finka, BQL, skupino Čuki, Poskočne muzikante, Ansambel Pogum, Kvatropirce, skupino Kingston, Rudija Šantla, Heleno Blagne ter številne druge. Širok nasmeh na obraz so jim pričarali tudi Teta Mara, Lucija Ćirović in Tilen Artač.
Bili so aktivni na plesišču in tudi kot občinstvo. »Ta mlade« plesalce so z bučnim aplavzom spodbujali člani veteranske Folklorne skupine VIDOVO. Kljub temu, da so veterani imeli glavno vlogo kot občinstvo, so skoraj ob vsaki glasbi zaplesali kar ob mizah.

»Folklora je tradicija v naših krajih, je dediščina, ki jo z vsem srcem negujemo in jo bodo negovali še naši zanamci. Mi smo zelo uživali, zato vas z veseljem vabimo k ogledu oddaj Slovenskega pozdrava, ki bodo na sporedu vsak petek od konca novembra do letošnjega Božiča«, še sporočajo folkloristi iz Šentvida.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi